Weet u het nog? Het  jaar 2016  stond bol van speeches bij de commissies- en raadsvergaderingen. Dit gebeurde ook na het oprichten van ons burgerreferendum waar 4500 mensen aan deelnamen. De conclusie was dat 95 procent geen 800 mannen  in een AZC op Schakenbosch wilden zien.

Ondersteuning

Met ondersteuning van veel mensen, waaronder buurtbewoner Arnold Brans en de VVD onder aanvoering van Astrid van Eekelen, is dat AZC  er uiteindelijk  niet gekomen. Wat ons betreft kwam de VVD als betrouwbaar naar voren en zij hielden zich aan hun woord om geen vestiging van een AZC in Schakenbosch toe te staan.

Beste

Ook Gemeentebelangen heeft hier gedeeltelijk aan bijgedragen. Maar toch is de VVD bij ons het beste gebleken in hun optreden. Het  programma dat de VVD  heeft opgesteld, heeft ons doen besluiten om dit door deze Open Brief te ondersteunen.

Het gedoe met het legen van afvalcontainers die regelmatig uitpuilen en waarbij vaak de zakken over de stoepen rollen, is een ergernis van je welste. Hoezo moeilijk? Gewoon één keer per week legen en het is opgelost. Ook de belasting naar beneden en het gratis parkeren zijn de punten in hun programma die ons aan staan. Wat ons ook aan staat, is de komst van Arnold Brans bij de VVD. Hij is een man van aanpakken en niet van oeverloos praten maar van doen. We hopen dat hij zijn plek zal vinden. Omdat hij een commerciële achtergrond heeft, kunnen ook ondernemers op hem rekenen. Wij hopen dat u mee wilt doen om de VVD aan voldoende stemmen te helpen. Bekijk hun programma en u zult zich daarin zeker vinden:  “GEWOON DOEN “

Rob de Groot en Johan Kool steunen de VVD. 

Gaan partijen elkaar uitsluiten?

De verkiezingsstrijd is amper begonnen of je hoort al in de wandelgangen verhalen over partijen die elkaar gaan uitsluiten. Weet u het nog? De Tweede Kamer verkiezingen waarbij ook een partij uitgesloten werd, terwijl ze de tweede partij van Nederland waren geworden door 1,5 miljoen stemmen? Denkt u dat dit goed is voor de politiek? Nee natuurlijk niet, je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je hebt elkaar wel nodig om beslissingen ten uitvoer te brengen. Het enige dat je bereikt met uitsluiten is veel scheve gezichten van boze burgers. Hoe meer dit gebeurt, hoe groter de afkeer van de politiek wordt. Het zou mooi zijn als er een wet zou zijn die het verbiedt om elkaar bij voorbaat al  uit te sluiten. Gezien de plaatsing in Het Krantje van woensdag 7 maart van de vier partijen, lijkt dit op uitsluiten van onder andere de VVD, en dat is nou net niet de bedoeling. Let wel wij zijn zeker niet de volgers van de landelijke VVD maar we zien zeker het verschil binnen onze gemeente…..

Johan Kool & Rob de Groot.

foto Ap de Heus. Johan Kool (links) en Rob de Groot (rechts) zijn het zat. Er moet volgens hen snel een aantal dingen veranderen in Leidschendam-Voorburg.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!