Ik weet niet hoe het komt, en of dat ik gelijk ga krijgen, maar ik heb zo het gevoel dat 2018 een heel mooi jaar gaat worden. Als ik de kranten, social-media, het Journaal en de beurs mag geloven, gaat het economisch gezien weer de goede kant op. (De AEX-Index op de beurs in Amsterdam sloot ergens deze week af op het hoogste niveau sinds de zomer van 2001). Ook in Leidschendam-Voorburg hoor ik steeds vaker positieve signalen als het gaat om de lokale ecenomie.

En dat mag ook wel weer een keer, want ondanks dat in mijn tak van sport ‘haar’ gewoon doorgroeit, ook als het crisistijd is, is het vooruitzicht op betere tijden een mooie start van het nieuwe jaar.

Over vooruitzichten gesproken. De eerste twee weken van het nieuwjaar zijn voor mij altijd een periode van terug- én vooruit kijken.

Terug kijken op het vorig jaar, wat is er gelukt, wat waren de successen. Maar ook wat heb ik ronduit ‘verkloot’, waar heb ik het laten liggen? (Het leven is nu eenmaal een aaneenschakeling van struikelen, opstaan, doorgaan om morgen ‘mooier’ te kunnen struikelen.

Met als belangrijkste boodschap gewoon  eigenwijs door blijven gaan, nooit opgeven en vol gas doorgaan. Te veel tijd in de zaak gestoken? Juiste beslissingen genomen, maar nét op het verkeerde moment? Te weinig tijd gemaakt voor vrienden en familie en de dingen waar het echt om draait, maar waar je op één of andere manier nooit tijd voor lijkt te kunnen maken?

En het gaat er dan niet om dát het zo gelopen is, maar om wát ga ik er in het komend jaar mee doen. Hoe zorg ik ervoor dat mijn dromen en ambities voor het volgende jaar waarheid worden zonder in dezelfde valkuilen te stappen als het jaar er voor. Gelukkig duurt deze staat van bezinning bij mij maar maximaal twee weken en is het de rest van het jaar, vol gas gaan en handen uit de mouwen blijven steken.

Damcentrum

Als ik vooruit kijk naar 2018 komt er een aantal dingen bij mij op. Ik hoop toch zo dat er in 2018 een oplossing komt voor de verkeersproblematiek rondom het Damcentrum. Want zolang mijn reistijd vanuit mijn thuis (ik woon niet in de Randstad ) net zo lang is als de laatste 600 meter vanaf de snelweg naar één van mijn zaken op de Damlaan, ben ik toch echt van mening dat het afstellen van een paar stoplichten niet echt helemaal de oplossing wordt.

Bouw die brug of graaf die tunnel, zodat het Damcentrum weer een plek wordt waar je lekker kunt slenteren, shoppen, eten en drinken, zonder dat je hyperventilerend van de uitlaatgassen over straat hoeft, of de verkeersherrie schreeuwend moet overstemmen om, wanneer je een hapje en drankje doet, normaal met je tafelgenoot te kunnen communiceren.

John Prins

Over een hapje en een drankje gesproken,  zou het hem  weer lukken? Gewoon nog één, of een paar, mooie horeca zaken in Leidschendam-Voorburg openen, overnemen of van de ondergang redden? Ik heb geen idee, maar als ik kijk naar wat mijn goede vriend John Prins de afgelopen maanden heeft neergezet bij ons in de regio met Bernard, The Fox, Fruit de Mer en Meatpoint zou het me niets verbazen.

Ik krijg daar energie van. Ik houd daarvan . Je kop boven het maaienveld uitsteken .Ik zelf ben ook altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen en heb er zodoende ook weer zin in om met de zaak de boel ‘2018 proof’  te maken. En daar zijn we momenteel volop mee bezig. Het is echt niet zo dat je in 2018 bij ons kunt afrekenen in Bitcoins, maar het kappersvak gaat niet meer over alleen ‘wassen, knippen en watergolven’. Je moet bijblijven (beter nog, voorop lopen, iets wat ons toch altijd weer lukt) en je blijven ontwikkelen. In 2018 gaan we dan ook aan de slag met de nieuwste knip, kleur en verftechnieken en blijven we investeren in onze hairstylisten.

Plannen

Alle andere plannen houd ik nog even voor mezelf, maar als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen volg dan de Instagram en Facebook-pagina van Leon Zuidgeestkappers en uiteraard Voorburgs Dagblad, dan ben je iedere dag op de hoogte en mis je niks van al onze ontwikkelingen, trends, acties en nieuwtjes.

Vernieuwen is niet iets wat alleen voor mij geldt, ook voor de hele staf. Dag in dag uit proberen we het beste te brengen voor onze klanten.

Dit geldt ook voor onze medewerkers. Werken bij ons betekent trainen, kennis vergaren en leren van elkaar. We verwachten nogal wat van ons team. En als die verwachtingen dan worden waargemaakt, ben ik daar oprecht trots op, want zonder hun inspanningen kunnen we het niet.

Voor 2018 verwacht ik dat we samen weer iets moois voor onze klanten kunnen brengen. Ik ga mij er in ieder geval weer vol voor inzetten. Tot snel !

Emiel Zuidgeest is mede-directeur en eigenaar van de vestigingen van Leon Zuidgeestkappers in Leidschendam-Voorburg en Den Haag.