Op zondagmiddag 19 november 2017 vindt voor de 15e keer het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival plaats. Hét gratis festival voor Ooievaarspashouders en hun familie en vrienden. Het wordt weer een feest om niet te missen!  Dit meldt de gemeente.

“Steeds meer cultuur- en sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg sluiten aan bij de Ooievaarspas. Geweldig, want dat betekent dat ook mensen met een laag inkomen kunnen sporten of een keer een avond naar het theater kunnen gaan. De Ooievaarspas zorgt ervoor dat mensen mee kunnen doen. En dat is belangrijk, zeker voor kinderen. Ik ben trots dat we een mooi aanbod kunnen presenteren in onze gemeente. ”, vertelt wethouder Nadine Stemerdink. “

Wat is er te doen?

Het festival vindt dit jaar weer plaats in het Haagse stadhuis aan het Spui. Het stadhuis staat op zondag 19 november van 12.00 tot 17.00 uur bol van activiteiten voor Ooievaarspashouders. Er is een uitgebreid programma, entertainment en een mooi aanbod van gratis workshops en optredens voor alle leeftijden. Zo zijn er workshops kerstkaarten maken, T-Shirt pimpen en schilderen.

Nieuw dit jaar is het Dans Dome waar diverse aanbieders dansdemonstraties geven. Uiteraard kunnen de pashouders zelf ook een dansje wagen onder begeleiding van professionele dansers. Speciaal voor jongeren is er dit jaar een Jongeren Podium. Hier kunnen de jongeren kennismaken met Ooievaarspas-aanbieders. Zo is er een hip hop optreden en kunnen de jongeren kijken naar een theatervoorstelling.

Bezoekers kunnen de hele dag onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met het diverse aanbod van de Ooievaarspas. ,,Ik ben heel blij dat we nu al een aantal jaren de Ooievaarspas ook in Leidschendam-Voorburg hebben. Juist de nauwe samenwerking met Den Haag en Rijswijk zorgt ervoor dat we onze inwoners een mooi aanbod kunnen bieden zodat iedereen de kans heeft om mee te doen”, aldus Stemerdink.

De Ooievaarspas is een van de regelingen die de gemeente  Leidschendam-Voorburg aan mensen met een laag inkomen biedt. Kijk voor alle regelingen op www.lv.nl/minima.

Stockfoto. Er is alle gelegenheid tot schilderen.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!