Wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Phillip Smits, algemeen directeur bij projectontwikkelaar Blauwhoed, hebben deze week de contractstukken ondertekend voor de ontwikkeling van tien exclusieve villa’s in project Buitenvoorde te Vlietvoorde. “Buitenvoorde is een prachtige ontwikkeling die perfect aansluit op de ambities die we als gemeente hebben voor Vlietvoorde”, aldus wethouder Bremer.

Positieve reacties uit de markt

De plannen voor Buitenvoorde zijn eerder al aan het publiek gepresenteerd op de Woonbeurs Den Haag. “De reacties van woningzoekers op de plannen zijn positief”, vertelt David Hendriks, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. “De architectuur van ZILT Architecten en de inbedding van de woningen in het landschap, zoals bedacht door landschapsarchitect Andrew van Egmond, vallen in de smaak.”

Co-creatiesessie 

Binnenkort neemt Blauwhoed de volgende stap in de uitwerking van de plannen. David Hendriks: “Op 28 november organiseren we een informatie- en co-creatieavond voor geïnteresseerden. Samen met hen willen we woonwensen in kaart brengen voor de architectuur, inrichting en landschap van het project.” Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich inschrijven via www.buitenvoorde.nl/co-creatie-buitenvoorde/.

De ontwikkeling van plan Buitenvoorde zet de toon voor de ontwikkeling van de andere locaties in Vlietvoorde. De voorheen aanwezige glastuinbouw wordt vervangen door een groene, open, inrichting waar op bepaalde locaties passende woningbouw wordt mogelijk gemaakt.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!