Op vrijdag aanstaande om 17.00 uur ontsteken de ambassadeur van Tsjechië, mevrouw Jana Reinisová, en burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg de honderden lichtjes van de kerstboom voor de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg.

De kerstboom is een geschenk van de Tsjechische zusterstad Hranice. Het college van B&W zal daarna in De Voorhof warme chocolademelk en glühwein schenken. Daarnaast is er vanaf 16.00 uur een kerstmarkt met Tsjechische streekproducten. Het kinderkoor van de Lusthofschool zal rond de kerstboom en in De Voorhof een keur aan kerstliederen ten gehore brengen. Muziekvereniging Sint Caecilia verzorgt, in gepaste kledij, de muzikale begeleiding.

Kerstboom uit Hranice

Het is sinds 2000 een goede traditie geworden dat de Tsjechische zusterstad Hranice jaarlijks aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg een kerstboom schenkt. De boom wordt zorgvuldig uitgezocht door de hoofdboswachter van Hranice en de voorzitter van de stedenband werkgroep Hranice, Frans van Veen. Het gaat om bomen die in ieder geval gekapt moeten worden om het bos in stand te houden. Door zorgvuldige uitdunning verbetert de kwaliteit van het bos.

Concert met Tsjechische muziek

Dit jaar is er voor het eerst ook een concert met Tsjechische muziek. Dit concert begint om 17.45 uur in de Oude Kerk en wordt verzorgd door het ADEM Ensemble. Het ensemble is samengesteld uit:

 

Fluit      Davide Baldo

Hobo     Federico Forla

Klarinet Daniele Zamboni

Hoorn   Oscar Moreno

Fagot    Pedro Gonçalves

 

Het programma:

J.B. Foerster – KVINTET opus 95

Allegro moderato – Andante sostenuto – Allegro scherzando – Allegro

A. Reicha – extract from opus 88 n.2

Poco Andante Grazioso – Finale

 

 

—————-