De ambassadeur van Tsjechie, Jana  Reinisova heeft gisteravond samen met burgemeester Klaas Tigelaar de honderden lichtjes van de kerstboom ontstoken  bij de Oude Kerk in de Herenstraat.

afbeelding-vb-4

Dit jaar was weer  de kerstboom een geschenk , namelijk van onze Tsjechische zusterstad Hranice. Honderden mensen maakten dit heugelijke feest mee, dat ieder jaar drukker wordt. Dit jaar was er weer een muzikale sfeer van de Vlietgrieten uit Leidschendam,  en niet te vergeten het kinderkoor van de Lusthofschool. Muziekvereniging Sint Caecillia  verzorgde in gepaste kledij ook de muziek.

Er waren ook veel Tsjechische bewoners aanwezig die hier in Nederland wonen. Er werd door wijnhandel Huygens heerlijke Tsjechische wijn uitgedeeld en er waren nog vele kramen aanwezig waar men terecht kon,voor warme chocomelk en glühwein

De kerstboom wordt ieder jaar uitgezocht door de boswachter van Hranice en de voorzitter van de stedenband werkgroep Hranice van Leidschendam-Voorburg Frans van Veen. De bewoners van Tsjechie en Leidschendam -Voorburg hebben genoten van dit jaarlijkse feest.

foto kerstboom.  adreycalje.nl

foto; Ap de Heus. Ook de gehele familie Koppe was aanwezig.