Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de knappe overwinning van vorige week op Westlandia was het de vraag of Forum Sport ook tegen het laag geklasseerde Heinenoord kon presteren. Twee vaste krachten van Forum Sport niet in de basis opstelling. Gino Lauwers (ziek) en Nychel L’Ami (lichte blessure, bleef op de bank) waren er niet bij.

Heinenoord had de laatste drie wedstrijden verloren en wilde graag stunten om zodoende boven de rode streep te blijven. Forum Sport ging voor de 3 punten en aansluiting bij koploper SHO.

Al na 4 minuten was het 1-0 voor Heinenoord. Spits Sander de Heus schoot de bal hard achter doelman Jurriaan Jouvenaar van Forum Sport.

Een koude douche voor het elftal van Bas Steffens en Dennis den Turk. En het was al bitter koud. Forum Sport probeerde hierna met veel inzet de stand gelijk te trekken maar had te maken met een Heinenoord dat er bovenop zat, duels hard inging en lak had aan mooi voetbal.

Als het maar effectief was. Het bracht Forum Sport hiermee uit z’n geliefde spel. Combinatievoetbal was niet mogelijk. Harde duels, vaak op of over het randje waren in het voordeel van Heinenoord. En geef ze eens ongelijk. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Nog een counter kans van Heinenoord in de 17e minuut. Een schot van een van de Heinenoord aanvallers werd van richting veranderd en het was de katachtige reactie van Jurriaan Jouvenaar die de 2-0 deed voorkomen.

De enige grote kans aan Forum Sport kant was de omhaal van Mike de Graaf die bijna doel trof. Als hij in het doel was gegaan was hij alsnog (ten onrechte) afgekeurd op advies van één van de twee neutrale grensrechters.

Na rust was Mostava Frederik in de kleedkamer gebleven en kwam toch Nychel L’Ami in het veld. Nood breekt wetten. Maar ook met Nychel, en later in de wedstrijd (65e min. Edoardo Saurwalt voor Orlando Agues Ribeiro) lukte het Forum Sport niet echt in de wedstrijd te komen.

Pas in de laatste 15 minuten toen Mike de Graaf de centrale positie achterin verliet en als extra spits ging spelen kwamen er een aantal mogelijkheden.

Wel een risico want achterin was het dus één op één. Typerend voor de wedstrijd was wel dat Heinenoord nauwelijks over de middenlijn kwam.

Een fysiek sterk Heinenoord dat op het randje speelde, en Forum Sport hard aanpakte. Jammer dat het arbitrale trio hier niet beter mee omging.

Een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied voor keeper Nick Vervoort, maar het geluk zat Forum Sport vandaag niet mee. Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest. Het bleef 1-0. Heinenoord blij, Forum Sport met lege handen.