Tijdens de bewonersbijeenkomst van gisteravond over de nieuwbouw van Veurs Voorburg, kinderdagverblijf Pinkeltje en sociale huurwoningen aan de Rijnlandlaan was het opvallend dat er onduidelijkheid is over het aantal te bouwen woningen. Dit kwam doordat er vanuit het publiek een document ter sprake kwam dat betrekking heeft op de nieuwbouw van Klein Plaspoelpolder, dat in de commissie of de gemeenteraad is besproken.

Hieruit staat letterlijk de zinsnede in dat er minder sociale huurwoningen komen aan de Rijnlandlaan als er in de nieuwbouwwijk Klein Plaspoelpolder sociale huurwoningen komen. De projectleider gaf weliswaar aan dat er al in aantal is teruggegaan van 66 naar 60, maar dat zijn dus slechts zes woningen.

Volgens aanwezige raadsleden zou het gaan om enkele tientallen minder sociale huurwoningen aan de Rijnlandlaan als blijkt dat de sociale woningbouw in Klein Plaspoelpolder in de huidige plannen doorgaat.

Als dit inderdaad gaat gebeuren, dan verandert de zogenaamde ‘businesscase’ (opdracht van de gemeenteraad aan de projectleider van de gemeente) voor de Rijnlandlaan.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!