Het is belangrijk dat jongeren minimaal een havo-, vwo- of mbo niveau 2-diploma op zak hebben, als zij de arbeidsmarkt op gaan. Met een ‘startkwalificatie’ is de kans groter dat zij aan het werk komen en blijven.  Ook in Leidschendam-Voorburg zijn er jongeren die zonder startkwalificatie van school gaan. Deze jongeren worden geregistreerd. In het huidige bestand zitten mogelijk dubbelingen, jongeren die verhuisd zijn, aan het werk of inmiddels terug de schoolbanken in.

De gemeenteraad heeft een motie van CDA aangenomen, waarin het college wordt verzocht te onderzoeken om welke jongeren het nu echt gaat en hoe het met hen gaat. Met het onderzoek sluit de gemeente aan op een onderzoek dat in de regio plaatsvindt, naar de omvang, samenstelling en ontwikkeling van de groep voortijdig schoolverlaters.

Wethouder Saskia Bruines (Onderwijs): “Het college vindt het ook heel belangrijk om precies te weten hoe groot de groep voortijdig schoolverlaters in onze gemeente is en hoe het met ze gaat. We nemen met alle jongeren van wie de huidige situatie onduidelijk is contact op. Dan kunnen we gericht inzet plegen op de groep die het nodig heeft, om ze terug te begeleiden naar werk of school.”
In juni zijn de resultaten van het onderzoek bekend.

foto: Het is belangrijk om leerlingen gemotiveerd te houden en het lakken van nagels tijdens de les te voorkomen,

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!