De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van zelfrijdende shuttles als aanvulling op het huidige openbaar vervoer om de mobiliteit van bewoners in de toekomst te waarborgen en zelfs te verhogen. Met een enquête onder bewoners wil de gemeente bepalen wat de bereidheid is en onder welke voorwaarden bewoners gebruik gaan maken van zelfrijdende shuttles. De enquête vindt plaats in januari 2018 en wordt uitgevoerd door het adviesbureau Goudappel Coffeng.

Een volledig zelfrijdend vervoersysteem vervoert reizigers in de toekomst op aanvraag uiteindelijk zelfs van deur-tot-deur. De gemeente wil hiermee in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de voordeur van bewoners verbinden met verschillende vervoersknooppunten, zoals de Mall of the Netherlands, Station Mariahoeve, Station Voorburg en de Randstadrail. Voorwaarde daarbij is uiteraard wel dat de technologie veilig en robuust genoeg hiervoor is.

Twee routes

De gemeente richt zich initieel op twee routes. De eerste verbindt Station Mariahoeve met de Mall of the Netherlands via het Medisch Centrum Antoniushove. De tweede verbindt Schakenbosch, via de zorginstelling WZH Prinsenhof over de Noordsingel met de Mall of the Netherlands.

De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar zelfrijdend vervoer worden naar verwachting in maart 2018 opgeleverd.

stockfoto.

Reageer op dit artikel