Ondernemers dragen bij aan het versterken van de economie én van Leidschendam-Voorburg als geheel. Een levendige woon-werk gemeente kan niet zonder ondernemers. Reden genoeg om als college op de dag van de ondernemer een werkbezoek te brengen aan een aantal ondernemers en ze in het zonnetje te zetten. Ondernemers die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de economie in Leidschendam-Voorburg.

Wethouder economie Lia De Ridder: “Om prettig te kunnen wonen, werken en recreëren in Leidschendam-Voorburg is een goede mix van voorzieningen, bedrijven en ondernemers nodig. Het is mooi om te zien wat voor diversiteit aan ondernemingen er in onze gemeente is en met hoeveel enthousiasme er gewerkt wordt. Met de uitvoering van de plannen uit de Economische Agenda willen we nog meer mogelijkheden bieden aan ondernemers en ondernemerschap stimuleren en laten groeien.”

Vijf ondernemers, ieder zijn eigen expertise

Vijf ondernemers bezochten samen met het college van burgemeester en wethouders elkaars bedrijven. Zo konden ze kennis maken met elkaar, ervaringen delen en van elkaar leren.

Het bezoek startte in bedrijfsverzamelgebouw Sector V bij Conceptors. Een bedrijf dat  jong, lokaal en kleinschalig ondernemerschap stimuleert. Dit doen zij door vastgoed nieuw leven in te blazen en werkruimtes aan te bieden. Onder het zelfde dak zit ‘Voel je wel’, een zorgonderneming die mensen uit de zorg en maatschappelijke sector met elkaar verbindt.

De volgende stop was op het Damplein bij Van Rijn Culinair, een creatieve ondernemer die met zijn diensten inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, met werkfruit en een  maaltijdservice voor kant-en-klare maaltijden. Daarnaast ook actief betrokken bij de organisatie van markten en evenementen zoals de Vlietdagen.

Ook Stichting Dans aan de Vliet is zichtbaar bij festiviteiten in Leidschendam-Voorburg. In de nieuwe Dansschool aan de Damlaan, die inmiddels een wachtlijst heeft, leren kinderen en jongeren de kneepjes van het dansvak.

Het werkbezoek eindigde met een lunch bij Van Leeuwen Catering. Een bedrijf met ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sociaal, gezond en duurzaam ondernemen staat bij hen hoog in het vaandel. Iedereen telt mee, en dat laat Van Leeuwen Catering zien in de praktijk.

Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen met ieder hun eigen specialiteit. Een bijzonder werkbezoek op de dag van de ondernemer.

Economische Agenda

De komende jaren willen ondernemers en gemeente zich inzetten voor de lokale economie door het economisch profiel van Leidschendam-Voorburg te versterken. Zo blijft gemeente Leidschendam-Voorburg een aantrekkelijke levendige woongemeente met ruimte voor ondernemers en behoud van werkgelegenheid.

Foto Hein Athmer

 

-0-0-0-

 

Meer (pers)informatie: Marijke van Doeland, [email protected], 06-20628268

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!