Als kleine zelfstandige zaken proberen te doen op een parkeerterrein dat vervolgens wordt afgesloten met een slagboom: het wordt de bloemenstal en de broodjeszaak bij NS-station Ypenburg niet eenvoudiger gemaakt vanaf 1 november. Dan voert de gemeente Den Haag namelijk ter plekke betaald parkeren in en gaat dat handhaven met die slagboom. Dit melden de collega’s van Dagblad 070

“Niemand gaat voor een bloemetje of een broodje eerst door een slagboom heen. De ondernemers zijn door de gemeente dus op een totaal verkeerde plek neergezet en moeten worden geholpen aan een plek waar wel omzet gegenereerd kan worden,” zegt Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad.

Bas van Woesik, namens Groep de Mos voorzitter van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, is bij beide ondernemers op bezoek geweest en heeft te horen gekregen dat een standplaats aan de Prinses Maximastraat wel een goede plek is. Van Woesik: “Dat moet toch geregeld kunnen worden?”

De gemeente zou beide ondernemers volgens Van Woesik ook vreemde verkooptijden hebben opgelegd. Zo mag de bloemist alleen tussen zes uur ‘s morgens en één uur ‘s middags bloemen verkopen. De broodjeszaak mag aan de slag tussen één uur ‘s middags en zeven uur ‘s avonds. De Mos: “Wat zijn dit voor malle praktijken vanuit het stadhuis? Juist voor een broodjeszaak is lunchtijd cruciaal. Laat beide ondernemers gewoon van negen uur ‘s morgens tot zeven uur ‘s avonds staan.”

Groep de Mos heeft beide ondernemers toegezegd om door middel van raadsvragen aan het college van burgemeester en wethouders zowel een betere standplaats als betere openingstijden voor elkaar te krijgen.

foto Bas van Woesik.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!