Mensen met een beperking, cliënten van Philadelphia Zorg, krijgen het aanbod om een dag model te zijn. Ze worden opgemaakt, gestylet en er wordt een mooie foto genomen door Anna van Portfolio Fotografie

Waar is dit mooie initiatief ontstaan? Gisteren bij de “Beursvloer aan de Vliet”. Ik liep daar naar binnen omdat ik vanuit mijn eigen bedrijf graag aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doe. Maar mijn last minute beslissing om aan te haken paste niet in het mooie concept. Er wordt veel voorwerk gedaan om te zorgen dat er prachtige matches ontstaan tussen de bedrijven en organisaties die er komen.

Ik stond al weer met één been buiten toen Bart me vroeg deze column te schrijven. Ik besloot gelijk om voor u en mijzelf op zoek te gaan naar opvallende, grappige en mooie matches. Die waren er genoeg!

Eerst liep ik tegen Gelecon aan,  een groothandel in schoonmaakproducten. Ze hadden nog geen match gemaakt maar op mijn doorvragen “wat hebben jullie te bieden?” kwam het antwoord van Leonard van Sprousen: “wij hebben veel schoonmaakproducten en gratis toiletpapier!”

Daarna liep ik tegen Nicolette Ligter aan van Fenomeen Bovenveen. Op verzoek van de wijk Bovenveen organiseren ze ‘sport en spel’ voor alle leeftijden. Ze waren op zoek naar mensen die gratis ruimtes hebben of groente/fruit kunnen leveren. Ze bieden een platform voor bedrijven tijdens hun evenementen in de wijk.

Stadstuin Rusthout gaat een nieuw gebouw neerzetten en zoekt hier een container, pipowagen, caravan, etc. alles voor opslagruimte tijdens de nieuwbouw. Ze bieden hun stukje groen en platform met donateurs.

Inmiddels beginnen er allemaal deals vorm te krijgen om mij heen. Steeds meer mensen met ‘pluizen’ op hun schouders geplakt. Die ‘pluizen’ maken zichtbaar hoeveel matches er gemaakt zijn.

Stolp en KAB advocaten en accountancy (Krista Vermeulen) hadden het idee om vier uur gratis juridische hulp aan te bieden. De eerste match die ze maken is heel anders: met de vluchtelingenorganisatie. Zij hebben een Syrische vluchteling die accountant is en dolgraag eens een dagje mee wil lopen in een Nederlands kantoor. Als tegenprestatie brengt hij voor het hele kantoor wat lekkers mee.

De kunst van het rondkomen, Lia Bron, liep rond met opvallende hoed. Ze zoekt vanavond cadeautjes om weg te geven aan mensen die mee doen aan hun ‘like’ actie. Ze heeft net een match gemaakt met Wings & Roots, die trouwens de hele avond hun heerlijke koffie staan te schenken. Ze krijgt inderdaad cadeaus en als tegenprestatie gaat ze een speurtocht organiseren voor kinderen en…. mutsen voor het personeel breien!!!

Nu gaat het hard, de badminton club Voorburg vertelt dat ze hun lustrum gaan vieren en twee uur foto’s maken aangeboden heeft gekregen op het lustrumfeest. De Rotary gaat een locatie zoeken voor hun Pub Quiz.

De Kanarievogel loopt met meer ‘pluizen’ rond. Theo Beerenfenger vertelt me over de Fleuri stichting die ruimte aangeboden heeft voor een jeugd-dag en de lezingen die hij aanbiedt over vogels. De showband staat er enthousiast bij: zij komen spelen bij de tentoonstelling in november.

De avond komt nu echt op stoom en ik sta met veel plezier te kijken naar alle druk pratende en vooral erg enthousiaste mensen.

Geweldig initiatief van het vrijwilligerspunt! Het is alweer het derde jaar. Ik weet nu dat ik me volgend jaar op tijd moet aanmelden!

Marjolein van Bodegom

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!