Rick van Ginkel, eigenaar van slagerij ‘De Winkel van Ginkel’ in de Van Schagenstraat, heeft een dubbel gevoel over het wel of niet afsluiten van de winkelstraat in het Oude Centrum in Voorburg. ,,Ik heb met mijn slagerij een super half jaar achter de rug,’’ zei hij vanochtend. ,,Mijn omzet is verdubbeld. Je merkt dat mijn klanten het makkelijk vinden om even snel de auto voor de deur kwijt te kunnen. In dat opzicht zou het niet echt handig zijn om de straat voor al het verkeer af te sluiten. Aan de andere kant kijk ik ook naar de veiligheid. De passanten die door de Van Schagenstraat lopen moeten echt oppassen voor de vele auto’s. Dit komt ook door het sluipverkeer. Dan zou het juist goed zijn om de straat af te sluiten. Het belangrijkste is wel dat we met z’n allen positief blijven en dat er veel mensen dit winkelgebied blijven bezoeken. Ik heb het gevoel dat er voor iedereen volop kansen liggen.’’

VD: Rick van Ginkel in zijn goed lopende slagerij.

Reageer op dit artikel