Ontwikkelaar Blauwhoed gaat op de locatie eengezinswoningen, appartementen en zorgwoningen bouwen. Voor de zorgplaatsen gebeurt dat in nauwe samenwerking met zorgaanbieder Florence.

Nadat woningcorporatie Vidomes in mei 2014 had besloten om niet verder te gaan met het nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark, is er een nieuwe partij gevonden om het project over te nemen. Blauwhoed Projectontwikkeling is sinds kort eigenaar van het project.

Het bouwplan van Blauwhoed bestaat uit 8 eengezinswoningen, 26 koopappartementen, 36 vrije sector huurappartementen en 74 zorgwoningen.

Ondanks dat Blauwhoed binnen de huidige bouwcontouren minder woningen bouwt, past het plan niet volledig binnen de regels van het bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’. Zo komen er geen commerciële voorzieningen in het bouwblok aan het park en komen er op de voormalige kloosterlocatie aan de Prins Bernhardlaan eengezinswoningen in plaats van een appartementenblok.

Blauwhoed heeft begin september 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het afwijken van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op 17 november j.l. besloten in te stemmen met het voornemen tot afwijking van het bestemmingsplan. De aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteit “Bouwen” wordt afzonderlijk aangevraagd en maakt dan ook geen deel uit van het voorgenomen besluit.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!