Allerlei feesten die in Europa nogal populair zijn, moeten ook ineens in Nederland gevierd worden. Ik hou echt wel van een feestje, maar vind het vervelend als ik verplicht mee moet doen. Om te beginnen met Valentijnsdag, de grootste kul die er bestaat. Kom ik niet met een bosje bloemen thuis staan ze toch beetje ongemakkelijk te kijken. Dan neem ik het de volgende dag wel mee, heb ik toch nog het gevoel dat ik niet mee heb gedaan aan Valentijnsdag. Geeft mij een goed gevoel.

Dan komt onzinfeest numero 2, Halloween. Bij Halloween staat de pompoen centraal en tegenwoordig gaan zelfs volwassen mensen (sommigen mensen blijven een kind) ook over straat geschminkt en van top tot teen verkleed om elkaar de stuipen op het lijf te jagen, vooral die ongelooflijke trut van verderop. Het is allemaal komen overwaaien uit andere landen. Soms hoop ik op een orkaan Irma zodat het hele feest door waait naar een ander land.

We hebben het best druk gehad na de zomer bij Forum Hadriani. De Harmonie heeft wat concertjes gegeven en heeft wat pech met de weersomstandigheden gehad. In de regen spelen is niet leuk en in de regen luisteren doet men ook niet. Het alternatief is bij ons aan het Oosteinde, in het clubgebouw. De Swingband Eastend Sixteen heeft zich ook laten zien en horen op de festivals, helaas ook een afgelasting door het slechte weer. En vorige week bij de Geuzenloop om de hardlopers toe te spelen.

De drumfanfare heeft zich wezenloos geoefend voor een taptoe in Lisse, voorafgegaan met een streetparade. Zo’n lopend orkest komt heel veel bij kijken, we moeten blazen, lopen, alle pasjes moeten gelijk zijn én het moet ook nog klinken. En dan nog een show uit voeren, dat ruikt naar topsport. De week er na een serenade en weer een week later een herdenking. U leest het, Forum Hadriani bruist!

Na zoveel werk én energie is het tijd voor een party. Nu hebben we eindelijk een feest in Nederland wat ik leuk vind. Het Oktoberfest. Komt natuurlijk via de oosterburen, zij weten echt wel wat een leuk fuifje is. De polka’s en schlager’s zullen niet ontbreken, de dj zal de skihuthits zeker niet overslaan. Als je de dames in Dirndl verschijnen, word je al gelukkig, de mannen in lederhosen staan garant voor de lol en besef mij dat de tekst uit het Wilhelmus toch echt klopt, “ben ik van Duitsen Bloed”. De braadworsten zullen niet ontbreken en heb er ongelooflijk veel zin in.

Ik mag nog een introduce meenemen.

Theo Koppe is al jaren lang betrokken bij de Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani.