Er was gisteren een officiële steenlegging het groenblauwe schoolplein van basisschool De Parachute. Bij de bijeenkomst waren Floor Kist (wethouder milieu en duurzaamheid) en Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap Delfland) aanwezig om samen met de leerlingenraad de handeling uit te voeren.

,,Als resultaat van onze samenwerking met Hoogheemraadschap Delfland zijn we de eerste school in Voorburg met klimaatadaptie op het schoolplein, een voorbeeld voor andere scholen”, aldus de initiatiefnemers ,,We vierden samen de eerste behaalde mijlpaal: de meanderende baan met waterdoorlatende stenen is gerealiseerd. Samen met een ondergrondse rivier zorgen die ervoor dat bij heftige regenval het water via de wadi snel in de grond wordt afgevoerd. Zo dragen we actief bij aan een betere waterhuishouding in de stad. En zo ervaren de leerlingen van De Parachute al spelend hoe je duurzaam en waterbewust met je omgeving om kunt gaan. Vanaf het bruggetje kunnen zij straks zien hoe na een regenbui de wadi volloopt.

,,En wat is er nou leuker dan slootje springen op je eigen schoolplein? Er worden nog veel houten speeltoestellen geplaatst die uitnodigen tot bewegen. En dan volgt nog de groene metamorfose: door de aanplanting van veel groen met ook een moestuin komen de kinderen straks in aanraking met de natuur van dichtbij. We verwachten het schoolplein in januari op te leveren. Loop dan eens langs; dan kunt u het mooiste en duurzaamste schoolplein van Voorburg Noord en verre omstreken zelf aanschouwen”. Het ontwerp is van Bureau RIS; Hovenier van der Heijden draagt zorg voor de aanleg.

foto PR. Floor Kist (links) en Marcel Houtzager (rechts) bij de openingshandeling.