Onlangs bereikte onze redactie signalen dat de jeugdzorg in Leidschendam-Voorburg en omliggende gemeenten flink onder druk staat. Het aanbod is naar verluidt te groot voor de vele hulpvragen. Onderstaand facebookbericht van een verontruste ouder zal ook bij de gemeente Leidschendam- Voorburg de ogen moeten openen. Er zal vanuit de gemeente veel meer geld moeten vrijkomen voor mentale- en psychische hulpverlening.

,,Onze dochter Emma wil dood”, schrijft Claudia van Dooren-Hovers. ,,Het lijkt haar enige uitweg uit een psychische hel die ze dag na dag moet doorstaan. Het alternatief is, na een wanhopige zoektocht van 3,5 jaar, wachten tot ze aan de beurt is bij de enige Klinisch Intensieve Behandelkliniek voor jeugdigen die ons land rijk is. Stel je voor: slechts 8 behandelplekken voor al die jeugdigen die intensieve behandeling keihard nodig hebben… 8! Het is onbegrijpelijk. Dat dit mogelijk is in een welvarend land als Nederland. Voor een knie operatie wacht je hooguit 6 weken. Je bent zeker van een plek, weet dat je snel beter bent. Bij (ernstige) psychiatrische problemen, waarbij zicht op verbetering cruciaal is, laten ze je in de kou staan. Dan word je in Den Haag niet serieus genomen”.

,,We zijn ten einde raad. Hoeveel zelfmoordpogingen moeten we nog meemaken? Eén keer een geslaagde poging en we zijn ons meissie kwijt. Dan is alles voor niets geweest. Terwijl ze zo ongelooflijk hard heeft geknokt! Ze verdient de hulp die ze nodig heeft!! Deel dit bericht als je ook vindt dat er snel iets moet veranderen in Nederland. Hopelijk kan het ons nog helpen”.

Op de facebookpagina van de moeder staan veel reacties, waaronder ook inwoners uit Leidschendam-Voorburg. Het is dan ook de hoogste tijd dat de politiek actie gaat ondernemen. Zowel op lokaal als nationaal niveau.

foto facebook.

Door Bart Bakker

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!