Het is bijna zover! Topcoach Anthony Sakkee (THT Groep, Leidschendam) is genomineerd voor de nationale titel Topcoach van het Jaar 2017. Aanstaande dinsdag, 7 november, maakt een deskundige jury in Bussum, tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar bekend wie van de genomineerden aanspraak mag maken op de titel Topcoach van het Jaar 2017. De verschillende categorieën zijn: het grootbedrijf, het MKB en het opleidingsbedrijf. Dit jaar zijn er ruim 700 praktijkbegeleiders door hun eigen leerlingen genomineerd voor de titel.

De strijd om de titel Topcoach van het Jaar is een initiatief van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Met het nomineren en uitroepen van de Topcoach van het Jaar wil OTIB de belangrijke rol van praktijkbegeleiders nadrukkelijk in beeld brengen. Praktijkbegeleiders zijn voor de technische installatiebranche tenslotte onmisbaar bij het ontwikkelen, begeleiden en coachen van nieuw vaktalent!

Concurrentie
Voor de titel Topcoach van het Jaar 2017 zijn per bedrijfscategorie drie topcoaches genomineerd.  Anthony Sakkee (foto PR) maakt kans op de titel in de categorie MKB. Hij neemt het daarbij op tegen een genomineerde uit de regio Midden-Nederland en een genomineerde uit de regio Zuid Nederland.

Strenge selectie
De nominatie van de negen topcoaches is het resultaat van een streng selectieproces dat al in begin 2017 startte. De vele honderden door hun leerlingen, werkgevers en collega’s genomineerde topcoaches zijn door het OTIB-projectteam Topcoach van het Jaar eerst getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden, waaronder betrokkenheid, inlevingsvermogen, veelzijdigheid en het vervullen van een voorbeeldfunctie. Daarna heeft het projectteam alle genomineerden telefonisch geïnterviewd. Na een eerste selectie heeft het projectteam vervolgens bedrijven bezocht en per bedrijfscategorie drie topcoaches genomineerd.

 

Op basis van de criteria, het vervolgonderzoek en de nauwkeurig geformuleerde onderbouwingen van het projectteam maakt een deskundige jury op 7 november drie Topcoaches van het Jaar bekend: één van het grootbedrijf, één van het MKB en één van het opleidingsbedrijf. De deskundige jury bestaat dit jaar uit Dennis van de Geest (Ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((Vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (Directeur PSV), Doekle Terpstra (Voorzitter Uneto-Vni) en Loek Nieuwenhuis (Lector Beroepspedagogiek).

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de titel Topcoach van het Jaar 2017 op www.topcoachvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!