Van een lezer ontving wijkvertegenwoordiger Ap de Heus  de volgende mail over het ontbreken van een fietsenstalling in ‘the Mall of the Netherlands’, de nieuwe naam voor Leidsenhage.

,, Zoals u bekend is, wordt het winkelcentrum Leidsenhage gerenoveerd en verbouwd tot een van de modernste winkelcentra van Nederland met een klinkende naam: Mall of the Netherlands!”, schrijft de betrokken inwoner. ,,Veel inwoners van onze gemeente zullen het winkelcentrum bezoeken en gaan er op de fiets naartoe. Ook mensen die over een e-bike beschikken. Mensen met een goede fiets willen hun fiets graag stallen in een bewaakte fietsenstalling zoals deze er tot enige jaren terug ook was (en gerund werd door Biesieklette)”.

,,Ik probeer te achterhalen of er in het nieuwe winkelcentrum een bewaakte (en bij voorkeur overdekte) fietsenstalling is voorzien. Ik vroeg het de centrummanager, de heer Zuydwijk, en hij wist het niet. Hij verwees mij door naar het Informatiepunt in het winkelcentrum. Van dit informatiepunt kreeg ik het volgende antwoord: ” De exacte uitvoering van de fietsvoorzieningen en of er ook delen bewaakt zullen worden, wordt op dit moment allemaal uitgewerkt. Wij kunnen daar dus nog geen uitsluitsel over geven”.

k mag aannemen dat, nu de bouw is gestart, het gehele ontwerp van Mall of the Netherlands klaar is. Mocht er een fietsenstalling zijn voorzien dan moet daar nu reeds een ruimte voor bestemd zijn. Een dergelijke voorziening frummel je later niet zo maar ergens tussen. Uit bovenstaande antwoord leid ik af dat er totaal geen fietsenstalling voorzien is. Misschien hier en daar een paar nietjes!”.

Inmiddels heeft projectleider Teun Koek van The Mall of The Netherlands gereageerd. ,,Beiden hebben gelijk”, zegt hij. ,,Je frummelt een fietsenstalling er niet zo maar tussen maar toch werken we aan enkele mogelijkheden om het geintegreerd te krijgen in het bestaande ontwerp. Wij herkennen de trend van e-bikes en willen daar graag op in spelen”. 

Foto VD. Er wordt in Leidschendam-Voorburg veel van de fiets gebruikgemaakt. Er is sowieso een tekort aan bewaakte fietsenstallingen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!