Het mboRijnland en Unibail-Rodamco hebben gisteren hun handtekeningen onder een meerjarige samenwerking. Hiermee wordt het voor de studenten van mboRijnland mogelijk om vanaf studiejaar 2018-2019 de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality te volgen.

In de praktijk leren ondernemen en ervaren hoe het werkt. Die kans krijgen studenten van mboRijnland bij Mall of the Netherlands in Leidschendam. Tijdens hun opleiding leren de studenten alle kneepjes van het vak en worden ze opgeleid tot winkelmanager van de toekomst. De samenwerking tussen mboRijnland en Unibail-Rodamco zorgt voor meer verdieping waardoor theorie en praktijk nog beter op elkaar aansluiten. Dit geeft de studenten meer kansen en mogelijkheden om aan de slag te gaan bij innovatieve ondernemers.

“mboRijnland wil zelfbewuste en ondernemende vakmensen opleiden, die iets toevoegen aan bedrijven en maatschappelijke instellingen. De samenwerking met Unibail-Rodamco helpt om dit te verwezenlijken. Zo dragen we bij aan een sociale samenleving en een sterke lokale economie.” Aldus Otto Jelsma, Bestuursvoorzitter van mboRijnland.

Wij zijn heel blij met dit initiatief van mboRijnland. Wij streven ernaar om Mall of the Netherlands het meest servicegerichte en kwalitatieve winkelcentrum van Nederland te maken. Daarin spelen goed opgeleide- en gastvrije winkelmanagers een belangrijke rol. En deze afspraak past perfect in het kader van onze duurzaamheidsstrategie ‘Better Places 2030′ waarmee wij bij willen dragen aan de ontwikkeling van jonge mensen”, ldus Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco.

Ook is de samenwerking onderdeel van de afspraken die gemeente en Unibail-Rodamco hebben gemaakt bij de start van de herontwikkeling van het winkelcentrum. Wethouder Nadine Stemerdink: “Het is mooi dat Unibail-Rodamco en mboRijnland de handen ineen slaan om ervoor te zorgen dat jongeren een goede start hebben op de arbeidsmarkt.”

Over mboRijnland
mboRijnland leidt studenten op tot echte vakmensen. Vakkrachten die echt iets toevoegen aan hun omgeving. Ook geven ze studenten de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen. mboRijnland gelooft in hun mogelijkheden, in hun talenten, in hun drijfveren. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Over Mall of the Netherlands
Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2019 verder gaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. Mall of the Netherlands wordt een uniek en volledig overdekt winkelcentrum, met ongekend hoog service niveau (vier sterren), waar bezoekers een dag lang kunnen genieten.

In een prachtig door MVSA Architects ontworpen gebouw zullen veel flagship stores van (inter)nationale retailers tezamen met onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, de versmarkt genaamd Fresh! en de Designer Gallery, vol bijzondere merken, zorgen voor een heerlijk bezoek. Unibail-Rodamco investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Foto PR: Otto Jelsma, Bestuursvoorzitter van mboRijnland en Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux van Unibail-Rodamco zetten hun handtekeningen onder de samenwerking.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!