afbeelding-vb-3De bestuurders van WZH, Wooninvest en de Diakonie ondertekenden gisteren de notariële aktes voor de overdracht van de bouwgrond in het bijzijn van tientallen genodigden. Ook vertegenwoordigers van de cliëntenraad, de vrijwilligers, de werknemers van WZH en het Voorburgs Dagblad waren aanwezig bij het zetten van de symbolische handtekeningen en het zetten van een ‘gouden’ schep in de grond. afbeelding-vb-3Het applaus van alle aanwezigen was dan ook volkomen terecht. De ouderen uit Leidschendam-Voorburg en hun families zijn de grote winnaar. ,,Gezellig met elkaar oud worden, in een mooi thuis in een prachtige omgeving’’,  was dan ook gisteren een veel gehoorde uitspraak. Het hele traject heeft, met het maken van de plannen meegerekend, veertien (!) jaar geduurd.

afbeelding-vb-3

,,Ik sta hier met een enorm positief gevoel’’, zegt wethouder Saskia Bruines (foto). ,,Dit stuk grond van de Diakonie heeft een lange geschiedenis achter de rug. ,,De totstandkoming van ‘Nieuw Rustoord’ is een belangrijk moment voor de ouderen in Leidschendam-Voorburg. Door de overdracht van de grond is er nu een moment dat de betrokken partijen niet meer terug kunnen. Het bestemmingsplan is eveneens rond, want alle Raad van State procedures zijn achter de rug. Alles staat klaar om aan de slag te gaan.’’.

,,Het is geweldig dat dit project nu eindelijk door kan gaan’’, reageert WoonInvest-directeur Marianne Straks (foto). afbeelding-vb-3 ,,In mijn vorig baan was ik bestuurder van een zorginstelling. Aangezien ik twintig jaar in de zorg heb gewerkt, ben ik hier zeer begaan mee. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat ouderen een goed en veilig onderkomen hebben. Of WoonInvest hiervoor voldoende geld heeft? Er is altijd sprake geweest van een misverstand dat dit niet zo zou zijn. Op het moment dat ik vorig jaar als directeur aantrad, keek ik hier als eerste naar. In november wist ik echter al dat er voldoende mogelijkheden waren’’.

Dankbaar

,,We zijn blij en dankbaar dat het allemaal zover is gekomen’’, vult WZH-directeur Evert de Glint (foto). afbeelding-vb-3,,Het is al een lange tijd het geval dat er voor ouderen te weinig plek is in Leidschendam-Voorburg. We zijn daarom al die jaren bezig geweest om juist op deze locatie nieuwbouw voor ouderen te kunnen ontwikkelen. We hebben door allerlei omstandigheden veel vertraging opgelopen. Mijn inschatting is dat er begin volgend jaar kan worden gebouwd. De bouw zal tussen anderhalf jaar en twee jaar gaan duren. Dit tehuis komt op de mooiste plek van Leidschendam-Voorburg’’.

Bouw na vorstperiode

De échte bouw van het nieuwe woonzorgcentrum begint zodra de vorst uit de grond is, ergens in de eerste helft van 2017. In het nieuwe centrum komt plek voor 92 bewoners met dementie. De bouw duurt ongeveer 18 tot 24 maanden.

Appartementencomplex Loostad

Naast WZH Nieuw Rustoord komt nog een appartementencomplex te staan, met een ondergrondse garage. De ontwikkeling hiervan wordt vanaf heden opgestart door Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn (onderdeel van bouwconcern VolkerWessels). Naar verwachting gaan de appartementen in het najaar van 2017 in de verkoop.

Openingsfoto. VD. WoonInvest-directeur Marianne Starks , wethouder Saskia Bruines en WZH directeur Evert de Glint zijn blij met de ‘gouden’ schep.