Een nieuwe mijlpaal is bereikt: basisschool De Dijsselbloem en de turnhal zijn wind- en waterdicht. Leerlingen, turnverenigingen en gemeente vierden dit moment met een symbolische handeling
 In juni 2017 is de eerste paal de grond in gegaan. De bouw vordert snel, kozijnen worden geplaatst en de steigers aan de buitenkant worden afgebroken. De binnenkant van het gebouw wordt nu verder afgewerkt. Daarna is het tijd om de klaslokalen in te richten en de turntoestellen te plaatsen. Er is zoveel mogelijk gewerkt met duurzame materialen. Ook is goed gekeken naar het binnenklimaat van de school.  Nog een paar maanden geduld, dan gaan de leerlingen en sporters aan de slag vanuit hun nieuwe plek.

De Dijsselbloem met Integraal Kindcentrum Eva DAK en gecombineerde gymzaal met turnfaciliteit heeft het voordeel van alle voorzieningen onder één dak. Kinderen kunnen leren, spelen, bewegen en zich daardoor optimaal ontwikkelen. En bovendien in een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De nieuwe turnhal wordt de thuishaven van de plaatselijke turnverenigingen SOS, AVGV en Gymnova. De school wordt naar verwachting in juli 2018 opgeleverd.

Foto JP

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!