Onlangs heeft wethouder Floor Kist van de gemeente Leidschendam-Voorburg de officiële handeling verricht voor het nieuwbouwproject aan de Rijnlandstraat in het Damcentrum. Hij deed dit door met behulp van een hijskraan een dakplaat op één van de woningen te leggen. De 18 herenhuizen van de Rijnlandstraat zijn onderdeel van het nieuwbouwproject De Nieuwe Grachtengordel, waarbij het centrum van Leidschendam een volledige metamorfose ondergaat.

 De rij met 18 herenhuizen worden in vijf woningtypen gebouwd. De wisselende kapvormen en goothoogtes geven de rij met karakteristieke panden een gevarieerd aanzien. De verhoogde entrees en Franse balkons zorgen voor een chique uitstraling. Alle woningen beschikken over een tuin op het zuidwesten. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd. De toekomstige bewoners vierden alvast samen een feestje.

 Over de Nieuwe Grachtengordel

De Nieuwe Grachtengordel is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Damcentrum, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en Schouten Bouw en Ontwikkeling. Het project wordt gerealiseerd door Schouten uit Leidschendam. Informatiecentrum Damlounge aan de Damlaan 40a is op elke 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur geopend om belangstellenden te informeren over het actuele woningaanbod in De Nieuwe Grachtengordel.

Meer informatie over het woningaanbod in de Nieuwe Grachtengordel is te lezen op www.nieuwegrachtengordel.nl.

foto VD/Adrey Calje. Floor Kist samen met Chris Schouten bij het nieuwbouwproject aan de Rijnlandstraat.