Wethouder Floor Kist verrichte gisteren de officiële openingshandeling van het nieuwbouwproject aan de Rijnlandstraat in het Damcentrum door, met behulp van een hijskraan, een dakplaat op één van de woningen te leggen.

afbeelding-vb-3

Het betreft een nieuwbouwproject van achttien herenhuizen dat wordt gerealiseerd door Schouten Bouw & Ontwikkeling in samenwerking met BPD. schouten-10

,,Dit project is een verrijking voor het Damcentrum”, reageerde Floor Kist (foto), die de ontwikkeling van het Damcentrum in zijn portefeuille heeft. ,,Mede hierdoor krijgt het winkelgebied een impuls. Het gaat om een aantal fraaie nieuwbouwwoningen waar tal van gezinnen gaan wonen. Mede door hun komst gaat ook het leeftijdsgemiddelde omlaag”.

afbeelding-vb-3

Het gaat om achttien herenhuizen die in vijf verschillende woontypes zijn gebouwd. Elk huis heeft iets wat hem aantrekkelijk maakt. Van de entree met allure tot Frans balkon of een fraaie raampartij. Tevens is er een tuin op het Zuid-Westen aanwezig. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De nieuwe bewoners (foto) vierden een feestje bij de openingshandeling.

,,Het gaat om grote woningen van circa 158 vierkante meter met een gevarieerde architectuur met verschillende goothoogtes en verschillende kapvormen”, aldus Chris Schouten, directeur van Schouten Bouw & Ontwikkeling. ,,Mede door de vele variatie is het een intensief project. Geen enkele woning is dan ook hetzelfde. De verwachte oplevering staat gepland, afhankelijk van de winter, voor het derde kwartaal van 2017”.

afbeelding-vb-3

Floor Kist samen met Chris Schouten bij het nieuwbouwproject aan de Rijnlandstraat.

afbeelding-vb-3

Floor Kist praat even bij met Chris Schouten en Theo van der Plas van BPD.

Foto’s Voorburgs Dagblad:  © 2016 adreycalje.nl