De schooldirectie van Veurs Voorburg heeft kennisgenomen van het besluit van het College van de gemeente Leidschendam-Voorburg van gisteravond om te kiezen voor de vierde variant van de nieuwbouwplannen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. De nieuwbouw van de VMBO-school maakt onderdeel uit van de nieuwbouwplannen.

,,We zijn hier heel blij mee!’’, reageert schooldirecteur Remco Hulsbergen. ‘’Goed dat het College dit besluit heeft genomen. Nu is het van groot belang tempo te maken met de nieuwbouw van Veurs Voorburg op deze locatie. We wachten al twintig jaar op nieuwbouw in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Aangezien alle grenzen zijn bereikt, vertrouwen we nu op het College en de gemeenteraad dat alle plannen nu daadwerkelijk snel worden uitgevoerd. In de laatste planning wordt gesproken dat we in 2021 kunnen verhuizen. Dat vinden we eigenlijk al veel te laat’’.

Afzonderlijk project

,,Het is hierbij belangrijk dat de nieuwbouw van Veurs Voorburg als een afzonderlijk project gaat worden beschouwd’’, vervolgt Remco Hulsbergen. ,,Hierdoor zijn we dan niet afhankelijk van eventuele bezwaarschriften van omwonenden, die hebben namelijk tijdens de informatieavond van 29 november jl. aangegeven geen enkel probleem te hebben met de school op de geplande locatie. Met respect voor alle andere betrokkenen partijen; er is haast geboden met de nieuwbouw van Veurs Voorburg. We vullen een grote onderwijs en sociale behoefte in. We kunnen daarom echt niet langer wachten’’.

foto VD. Schooldirecteeur Remo Hulsbergen is weliswaar blij met de nieuwbouwplannen. Hij wil alleen dat er vaart wordt gemaakt.

 

 

Reageer op dit artikel