Tijdens een bijeenkomst voor bewoners, gisteravond in De Groene Loper over de nieuwbouw aan de Rijnlandlaan, bleek dat de nieuwbouw van de middelbare school Veurs Voorburg  in ieder geval nog eens twee jaar later gaat plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland. ,,Hier zijn we uiteraard niet gelukkig mee’’, reageerde schooldirecteur Remco Hulsbergen . ,,Dit is voor ons dan ook een teleurstelling’’.

Een duidelijk antwoord over de reden van de vertraging gaf de projectleider namens de gemeente overigens niet echt aan. Het komt er op neer dat voor alle onderzoeken meer tijd nodig is.

,,We wachten al ruim zestien jaar’’, zei een aanwezige leerlinge. ,,Toen ik in het eerste jaar op deze school kwam, werd er dus al over nieuwbouw gesproken. Nu ik dit jaar eindexamen doe, blijkt dat de nieuwbouw nog steeds niets is afgrond. We zitten in een oud gebouw. Raar dat het allemaal zo lang moet duren’’.

Leerlingen komen op voor de nieuwbouw van hun school.

,,Waarom kunnen kinderdagverblijf Pinkeltje en Veurs Voorburg geen voorrang krijgen voor de nieuwbouw?’’, was dan ook een pakkende vraag waarop door de projectleider werd geantwoord dat ieder nieuwbouw gedeelte op zichzelf staat en dat daar geen bepaalde volgorde voor van toepassing is. Het verzoek werd vervolgens ter zijde geschoven.

Aangezien de gemeenteraad een accoord moet geven, kan dit hele plan nog wel even gaan duren.

Foto VD. Remco Hulsbergen constateert dat dat de nieuwbouw van zijn school weer is uitgesteld naar nog eens twee jaar

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!