De voor SEV onverwachte 5-2 nederlaag bij het Leidse UVS zorgde voor de nodige teleurstelling. ,,Er was in de wedstrijd niets aan de hand,’’ aldus trainer Frank Dobbe. ,,We maakten al snel de 1-0 (Randy de Witte) en moesten daarna de 2-0 maken. Dat gebeurde niet. UVS strafte een individuele fout van ons af (1-1) en maakte zelfs nog voor rust 2-1. Toch waren we minimaal gelijkwaardig. We gingen na rust dan ook voor de gelijkmaker, maar UVS scoorde de 3-1. Dit kwam door de ruimtes die we weggaven. Prompt werd het uit een counter 4-1.”

Door Nico Mos

Jan Henk Wilemse viel (zeer) goed in en maakte met een ‘beauty’ de 4-2 en het geloof kwam terug. ,,Verder kwamen we echter niet, sterker nog UVS maakte zelfs nog 5-2”, treurde Dobbe.

Toch een groot uitgevallen uitslag?

Dobbe: ,,“Ja, toch wel, want onze start was prima en zeker ook ons veldspel voor rust. Wij hadden een plan voor ogen om de eerste wedstrijden na de winterstop meteen veel punten te halen. Dat is niet gelukt tegen UVS, dus moeten we er staan a.s. zaterdag thuis tegen DSO”.

Hoe staat het met de blessuregevallen?

Dobbe: ,,“Kijk, Jerry Speelberg heeft maar vier wedstrijden gespeeld dit seizoen en Michael Nolet helemaal niet. Die twee reken ik (al) niet meer mee. Stefan Duppe hervat deze week de training en Frank Raaymakers hoop ik februari terug te zien op het veld. Ik gebruik dit niet als een excuus, maar de (vele) blessuregevallen spelen zeer zeker een rol dit seizoen. Ik heb dan ook vrijwel geen enkele met mijn sterkste basiself kunnen spelen..’’

foto Nico Mos: Frank Dobbe (rechts) verhoogt de druk. ,,Zaterdag met tegen DSO gebeuren,” zegt hij.