Onder grote belangstelling zijn gisteravond in een volle sporthal aan de Kastelenring de sportprijzen 2017 uitgereikt aan onze lokale sporthelden. Minister van Sport, Bruno Bruins, reikte samen met wethouder Sport, Nadine Stemerdink de prijzen uit.

Bruno Bruins: “Het was een fantastisch sportfeest. Geweldig dat dit in Leidschendam-Voorburg georganiseerd wordt. Ik wil alle winnaars van harte feliciteren en iedereen om hen heen danken voor de support die zij geven. Zonder familie, teamgenoten en bovenal sportvrijwilligers om je heen om je te steunen, schop je het niet zo ver. Ik zie nu al uit naar de sportprijzen van de komende jaren om te zien welke talentjes van nu uitgroeien tot de helden van morgen.”

De prijswinnaars op een rij

Sportvrouw     Margot van Hecking Colenbrander

Sportman        Nathan Aké

Sportteam       Cartouche Vrouwen 1

Sporticoon      ADO  Vrouwen voetbal

Sporttalent       Rick Bakker

Wethouder Sport, Nadine Stemerdink: “Ik ben ongelooflijk trots op al onze sporters. Wat een prestaties zijn er dit jaar geleverd! Het is mooi om dit met elkaar te vieren. Ik hoop dat onze sporters inwoners inspireren om ook te kijken hoe zij zelf kunnen bewegen en sporten.”

Sport- en beweeggemeente van Nederland

Het in het zonnetje zetten van sporters en sportteams met een Sportprijs is een concrete uitwerking van de sport- en beweegvisie van de gemeente. Die visie is in 2016 opgesteld door sportclubs, maatschappelijke organisaties, onderwijspartners en de gemeente samen. Een van de speerpunten uit deze visie is het bewust maken van inwoners dat sporten en bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. Iedereen kan sporten en bewegen. Het moet vanzelfsprekend worden.

Minister Bruno Bruins (rechts staand) met de winnaars en de juryleden.

Foto: Michel Groen

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!