Hairstyliste Monique van der Helm wordt deze week vrijwel dagelijks herinnerd aan haar 25-jarig jubileum bij Leon Zuidgeest kappers. Diverse klanten en uiteraard collega’s, plus de directie van het bedrijf, staan uitgebreid stil bij haar jubileum. Ze is gekomen op haar zestiende en is nooit meer vertrokken uit de vestiging op het Koningin Juliana Plein in Voorburg. De directie verraste haar met een fraai cadeau.

,,Het is uiteraard leuk dat zoveel mensen op zo’n lieve manier er op reageren”, zegt Monique van der Helm. ,,De jaren zijn echter voorbij gevlogen. Dit geeft dan ook aan dat ik het prima naar m’n zin heb. Ik houd van mijn vak, dat ik bij Leon Zuidgeest kappers altijd goed kon uitoefenen. Mijn vader zei altijd: ‘als je het niet meer naar je zin hebt, dan moet je weg gaan’. Ik heb dat gevoel echter nooit gehad. Dat is best bijzonder”.

In de loop der jaren heeft Monique van der Helm (41) een vaste klantenkring opgebouwd. Haar oudste klant is 92 jaar. ,,Met veel klanten bouw je spelenderwijs een relatie op”, vertelt de Voorburgse. ,,Van wethouder Nadine Stemerdink tot de buurvrouw aan de overkant. Geen dag is hetzelfde. Het is vaak heel gezellig bij ons in de zaak waar naast ons vakmanschap ook even wordt bijgepraat. De mensen zagen me komen als leerling, waarna ik doorgroeide tot een volwaardig hairstyliste die aan alle criteria van Leon Zuidgeest kappers voldoet”.

Er is in al die tijd veel gebeurd. ,,Ik heb mijn lieve chef Ron Jonkers plotseling verloren, die overleed aan een hartstilstand”, aldus Monique van der Helm. ,,Er hangt nog steeds een foto van hem in de zaak. Maar ik had altijd een leuk team om me heen. Ook hierdoor maakte ik plezierige dingen mee. We hebben een huiskamergevoel waar de klanten bij worden betrokken. Er heerst een bepaalde openheid waarin we mensen helemaal mooi maken. Daarbij verstaan we allemaal ons vak. Er wordt bij Leon Zuidgeest kappers echt op hoog niveau gewerkt. Dat is ook mooi om te ervaren. Kortom, ik ga voorlopig nog door”.

Openingsfoto VD. Monique van der Helm (tweede van rechts) geniet nog steeds iedere dag bij Leon Zuidgeest kappers. Ze wordt door haar collega’s op handen gedragen.

Door Bart Bakker

Reageer op dit artikel