Op het moment dat minister Stef Blok, die Wonen in zijn portefeuille heeft, vanmiddag samen met VVD-fractievoorzitter Astrid van Eekelen de markt opliep om oliebollen uit te delen, trok hij meteen veel aandacht. Zo sprak een man hem meteen aan over het huurbeleid en een ander vroeg aandacht voor het referendum waar premier Mark Rutte mee worstelde. ,,Het is altijd goed en belangrijk om tussen de mensen in te staan’’, reageerde Stef Blok, die zelf ook naar de mensen toeliep om hen op een oliebol te trakteren. (foto) ,,Leidschendam-Voorburg is voor mij overigens bekend gebied. Toen ik me met de campagne bezighield, attendeerde ik onze achterban op dit soort gemeenten waar de VVD een grote achterban heeft. We moeten daarom altijd met hen in gesprek blijven’’.

Blok moest ook lachen toen een man hem hartelijk bedankte voor de oliebol en zich tevens  hardop afvroeg of hij deel uitmaakte van die andere ‘oliebollen’ in het kabinet.

afbeelding-vb-3

,,Het was een geslaagde middag’’, zei Astrid van Eekelen. ,,Je merkte dat mensen het fijn vonden om met ons te praten. We waren blij dat Tweede Kamer lid Ockje Tellegen en Stef Blok er waren. Dit kon men echt waarderen. Sommigen namen dan ook echt even de tijd om met hen te praten. Daar doen we het voor, want de VVD wil met iedereen in gesprek zijn en blijven’’.