Raadslid Jan Willem Rouwendal van de ChristenUnie-SGP heeft een aantal opmerkelijke vragen aan het College gesteld. Het enige raadslid van de christelijke partij vraagt zich af of er sprake is van mensenhandel en illegale prostitutie in Leidschendam-Voorburg.

Zijn vragen luiden als volgt:

1. Heeft het College van Burgemeester en Wethouders kennis genomen van het tiende verslag van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen d.d. 10 november 2017?
2. Kan het college informatie geven over de omvang van het fenomeen mensenhandel en illegale prostitutie in onze gemeente?
3. Hoe geeft het college invulling aan de gemeentelijke verantwoordelijkheid om slachtoffers van mensenhandel en illegale prostitutie op te vangen en zorg te verlenen alsook om mensenhandelaren en loverboys op te laten sporen en aan te pakken?
4. De aanpak van mensenhandel dient op regionaal niveau te worden afgestemd, beveelt de Nationaal Rapporteur aan. Kan het college informatie geven over manier waarop de afstemming op regionaal vlak wordt ingevuld?
5. Worden door de gemeente voorbereidingen getroffen voor invoering van de maatregelen op grond van de Wet regulering prostitutie? Welke concrete mogelijkheden biedt deze wet om prostitutie in onze gemeente zo veel mogelijk tegen te gaan?

Stockfoto m.b.t. mensenhandel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!