Maurizio Ceccucci: ‘Dit is loon naar werken'

8 October 2018, 08:50 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na drie teleurstellende resultaten op een rij heeft RKAVV zich herpakt. Op bezoek bij Leonidas boekte het een knappe en ruime zege.

Waar RKAVV vorige week flinke moeite kende met het maken van een doelpunt, was het tegen Leonidas zeer effectief. De eerste kans van de wedstrijd leverde namelijk direct een doelpunt op. Na een mooie aanval zette Riemer Bovet voor. Remco Overdevest spoedde zich richting het doel om vervolgens hard de 0-1 te maken. Zeven minuten later was de score al verdubbeld. Hamza Boukhari gooide er een paar fraaie acties uit op de achterlijn. Hij vond daarna een piepklein gaatje en mikte de bal er precies in: 0-2. De doelpunten gaven RKAVV vleugels. Het voetbalde zich af en toe heel gemakkelijk door de Rotterdamse defensie heen. Een schot van Robin Steffens verdween maar net naast het doel en even daarvoor had doelman Fortes een antwoord op een vrije trap van Hamza Boukhari. Bij de gastheren was in het eerste bedrijf slechts één echt wapenfeit te zien. Een uithaal van Issam El Hank werd op knappe wijze door Mike Ten Kroode uit het doel gehouden.

Na rust drong Leonidas RKAVV al snel naar achteren. De ambitieuze Rotterdammers kwamen echter amper door de hechte defensie van RKAVV. Verder dan een paar schoten van afstand kwam het niet. Leonidas hield het 25 minuten vol om veel de bal te hebben, maar na zeventig minuten besliste Rico de Boer de wedstrijd. Uit een vrije trap van Hamza Boukhari schoot Rico de Boer de 0-3 binnen. Het bleek het startschot van een door RKAVV gedomineerd slotakkoord. Al snel kregen Hamza Boukhari, Hayden Bergen en Remco Overdevest hele grote kansen om de score uit te breiden, maar lieten dat na. Met nog een kwartier op de klok moest Leonidas verder met tien man. Ilyas Chouaibi kreeg zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig gaan douchen. Met nog vier minuten op de klok viel alsnog de 0-4. Op aangeven van Hamza Boukhari knalde invaller Sjors Verhagen de vierde treffer tegen de touwen.

Maurizio Ceccucci was tevreden na afloop: ‘Dit is loon naar werken. Ik ben trots op mijn ploeg en blij dat we vandaag ook in de score hebben laten zien waar we toe in staat zijn.’