De collega’s van Zoetermeers Dagblad hebben vanavond Breaking News. Voormalig wethouder van Zoetermeer, Mariëtte van Leeuwen, die ook bekendheid geniet in Leidschendam -Voorburg, keert terug in de Zoetermeerse politiek. Ze is de verrassende nummer drie op de lijst van de LHN voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, zo bevestigt fractievoorzitter Hilbrand Nawijn tegen het Zoetermeers Dagblad. Nawijn zal de rol van lijsttrekker gaan vertolken bij de campagne.

,,Ik ben bijzonder blij dat zo’n ervaren bestuurder terug komt in de gemeenteraad van Zoetermeer,” reageert Hilbrand Nawijn. ,,Mariëtte van Leeuwen heeft bewezen niet alleen een goed bestuurder te zijn, maar bovenal hart voor de stad te hebben en ze is in staat om problemen op te lossen. Ze was een succesvol raadslid in de periode 2006 tot 2010, waarna ze wethouder tot 2017 werd.”

Van Leeuwen: ,,Ik vind het een voorrecht om mijn kennis en ervaring weer in te zetten voor de Zoetermeerse samenleving. Tevens wil ik een bindend element zijn tussen college en raad, omdat we het samen voor de stad moeten doen. Er is voor de LHN nog veel werk te doen om de welvaart, veiligheid en welzijn in Zoetermeer op het huidige niveau te houden en op sommige punten te verbeteren. Ik wil daar graag de komende vier jaar weer mijn steentje aan bijdragen.”

Van Leeuwen kondigde in april 2017 plotseling haar vertrek aan, omdat ze per 1 mei aan de slag ging als bestuurder Onderwijs binnen iHUB, de alliantie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Altra, Opvoedpoli en De Nieuwe Kans. Lees hier een uitgebreid interview met Van Leeuwen over haar afscheid eerder dit jaar.

Bron Zoetermeers Dagblad

Fotograaf: Ron Jenner.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!