Uit onderzoek blijkt dat 52% van de kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder snel in de financiële problemen komen. Rabobank Regio Den Haag organiseert daarom in de herfstvakantie, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober, de Digitale Spaarweek.

,,Een zakgeld-app leert kids in Leidschendam-Voorburg spelenderwijs omgaan met geld”, zegt Marie-Leontine de Graaf, rayondirecteur van de Rabobank Leidcshendam-Voorburg en Leidschenveen  ,,In de Rabobank kantoren aan de Weigelia in Leidschendam en de Parkweg in Voorburg staat tijdens de herfstvakantie een megagrote Rabo PinPin Pinguïn waarmee kinderen een originele selfie kunnen maken”.

Er zijn twee categorieën: Kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Op ieder kantoor is er per leeftijdscategorie één winnaar. Door het insturen van deze selfie (voor vrijdag 27 oktober o.v.v. naam, leeftijd en locatie kantoor) naar [email protected] maakt de meest originele selfie met PinPin kans op €20,-.

Augmented reality PinPin app

,,Met de gratis PinPin app raken kinderen op een verrassende manier bekend in de wereld van geld”, aldus Marie-Leontine de Graaf. ,,Door een koppeling met de betaalrekening en de nieuwe zakgeld-app PinPin, kan een kind het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Na het scannen van de kleine pinpas-marker kunnen ze met PinPin spelen en hem verzorgen en daarmee virtueel geld verdienen: pegels. Met deze pegels koop je eten en leuke kleren voor PinPin.

PinPin verschijnt in augmented reality na het scannen van de markers: de pinguïn komt tevoorschijn via het beeldscherm van de telefoon of tablet in de eigen omgeving. Zo loopt PinPin over tafel waar en wanneer je maar wilt. Door het scannen van de grote, veilige marker kan er een koppeling worden gemaakt met de betaalrekening van het kind.

Tijdens de herfstvakantie doen overigens alle kantoren in de regio Den Haag mee met de Digitale Spaarweek. Kijk voor meer informatie op www.rabo.nl/denhaag/spaarweek.

foto PR. Rabobank.