De redactie van Voorburgs Dagblad wenst al onze lezers een gelukkig, gezond en succesvol 2018 met veel spraakmakend lokaal nieuws. Maak er een mooi jaar van, waarin op woensdag 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen gaan plaatsen, Forum Sport gaat meedoen om een periodetitel en RKAVV knokt voor handhaving. SEV en Wilhelmus willen weer hogerop. Het verenigingsleven zal bloeien bij onder andere de grootste vereniging Cartouche, waar de faciliteiten voor heren-1 en dames-1 groter worden.  Tevens komen er veel lokale evenementen als ‘A Walk in the Park’ en de Vlietdagen op de agenda te staan. Het vrijwilligerswerk zal eveneens weer belangrijk worden, want duizenden inwoners spannen zich dagelijks in om verenigingen en maatschappelijke organisatie te laten functioneren. Niet alleen de tientallen verenigingen zijn hier een aansprekend voorbeeld van, maar ook Hospice Het Vlietbuys, de WZH-tehuizen als Het Anker en Prinsenhof plus De Mantel van Florence.

Tevens wordt de sportverkiezing een groot evenement en zal de helft van alle raadsleden niet meer terugkeren. Ook wordt het weer genieten in de vele horeca-etablissementen die Leidschendam-Voorburg rijk is. Met z’n allen blijven we collectief de inbrekers de gemeente uitjagen en zorgen we er met de talloze e-mails voor zorgen dat de druk op afvalbedrijf  Avalex zal worden gehandhaafd.

Ondernemend Leidschendam-Voorburg zal weer van zich doen spreken, want het MKB blijft de kruk waar de lokale economie op draait.

Kortom, we hebben er zin in om onze mooie gemeente op de kaart te blijven zetten. Zoals onze bekende plaatsgenoot Frits Wester onlangs zei: ‘Make Leidschendam-Voorburg great again’.

Tot snel (!) Ik heb inmiddels twaalf nieuwjaarsrecepties in m’n agenda staan.

Bart Bakker is journalist en eindredactie van Voorburgs Dagblad.