Ik had vandaag een boeiende bijeenkomst en opnamens als organisator met alle lijsttrekkers van de politieke partijen m.b.t. het ‘grote’ lijsttrekkersdebat van Rijswijk, dat vrijdag op 16 maart op tennispark Welgelegen plaatsvindt. De politieke arena aldaar is met 150 gasten stijf uitverkocht.

Op de foto zijn V.l.n.r herkenbaar:  Alex Luneman van Welgelegen,
Marc Weterings (Rijswijks Belang) , Galiek Habieb (PPSC), Andy Kooij (PvdA), Coen Sleddering (VVD), Johanna Besteman (CDA), Constatijn Constantijn Dolmans (D66),Bart Bakker (Organisatie/ Gespreksleider), Marloes Borsboom (GroenLinks), Björn Duncan Lugthart (WIJ), Rob Korbijn (Onafhankelijk Rijswijk), Ed Braam (Beter voor Rijswijk) en Ronald Van der Meij(Gemeentebelangen), Jeroen Weber (Libertarische Partij) ontbreekt op de foto van John Meijer.

Mijn gedachten gingen meteen uit naar de diverse debatten die de afgelopen weken plaatsvonden. Het komt nog steeds te vaak voor dat de debatten niet voor alle inwoners van een gemeente zichtbaar zijn. Leidschendam-Voorburg spande hiermee ook de kroon. Gezellig met z’n allen in een zaaltje of theater gaan zitten heeft naar verhouding te weinig zin. Gooi alles open, huur experts in en laat je zien op bijvoorbeeld alle sociale media kanalen die er zijn. Zodra dit niet gebeurt heeft een debat, met respect voor de organisatoren en initiatiefnemers, geen enkele zin.

Ik verheug me in ieder geval op het lijsttrekkersdebat van komende vrijdag in het restaurant van tennispark Welgelegen dat ik mag leiden en organiseren. De gemeente Rijswijk zal op de diverse (digitale) kanalen het debat zichtbaar maken. Dit geldt overigens ook voor de media.  Mijn gewaardeerde collega Ronald Mooiman van Rijswijks Dagblad zal die avond met zijn verslag direct op Facebook en twitter verschijnen. De reportage van video-goeroe John Meijer zal kort daarna te zien op de diverse kanalen van de gemeente en media. Kortom, op de diverse digitale snelwegen zal het debat vlak voor de verkiezingen voor iedereen zichtbaar worden.

Burgemeester Michel Bezuijen zal middels loting bepalen wie het debat 1 op 1 met elkaar aangaan. Tevens zal hij de loting verrichten van vragen van de gasten van die avond en van lezers van digitale media.  Als u een vraag wilt stellen aan een lijsttrekker dan kunt u mailen naar [email protected]

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!