Louise Kortman is een zeer bevlogen raadslid. Net als Astrid van Eekelen staat zij vrijwel wekelijks met haar naaldhakken in de modder. Louise kom je werkelijk overal tegen in Leidschendam-Voorburg. Op de sportvelden, in de horeca-gelegenheden, op bijeenkomsten met bewoners en in de bedrijven van ondernemers. De VVD’ster is dan ook een van de meest zichtbare politica van de gemeente. Zij geeft daarom haar mening over een aantal zaken die haar bezighouden c.q. dwars zitten.

,,U kent mij van mijn zorgen over het afvalbeleid”, start de Leidschendamse haar betoog. ,,Dat beleid deugt niet want het is een onhaalbaar plan. Daarom pleit ik al jaren voor na scheiding. Afval hoeft niet het probleem te zijn van inwoners”.

,,Geen afval sorteerbedrijf in je keukenkastje maar professionele recycling. Dan behaal je die 75% landelijke norm voor gescheiden afval! Samen met de VVD vind ik het belangrijk dat afval een grondstof kan zijn voor nieuwe producten. De Nederlandse recycling industrie loopt nu al voorop in Europa. Daar zijn we trots op. Laten we dat ook gebruiken in onze gemeente”.

Onderwijs

Tevens maakt Louise Kortman zich grote zorgen over de wachtlijsten in het onderwijs. ,,Als directeur van een basisschool ervaar ik dagelijks dat ouders teleurgesteld moeten worden omdat er geen plek is op scholen in de buurt van hun huis”, zegt ze. ,, Spannend wordt het dit jaar ook voor de middelbare scholieren die voor het eerst moeten loten op middelbare scholen van hun voorkeur. Het postcodegebied speelt geen rol meer in de nieuwe aanmeldprocedure. Dat is een belangrijke wijziging. Natuurlijk is het van belang dat er vrijheid is in de keuze van onderwijs. Maar het is voor leerlingen ook belangrijk dat zij in de buurt naar de school van hun keuze kunnen gaan. Voor ouders is dit vaak een voorwaarde bij de keuze van een huis in de gemeente”.

Wachtlijsten in de sport 

,,Wachtlijsten zie ik ook bij sportverenigingen in onze gemeente”, vervolgt Louise Kortman. ,, Als moeder van drie inmiddels grote kinderen vind ik sport en bewegen van groot belang. Bij een gezonde leefstijl hoort sporten en bewegen. Het aanbod moet voldoende zijn voor scholieren om in de eigen gemeente te kunnen sporten met vrienden en vriendinnen uit de buurt”.

Groene gemeente

,,Een gemeente waar je heerlijk kunt wonen is ook een groene gemeente. Ik ben daarom trots op mijn motie behoud bomen die uitgevoerd is. De afgelopen vier jaar heb ik mijzelf in de gemeenteraad namens de VVD ingezet voor al deze zaken. Graag zet ik mij ook de komende 4 jaar in voor een bereikbaar, bruisend en schoon Leidschendam-Voorburg. Ik ben daarom dankbaar voor iedere stem en zal de kiezer zeker niet teleurstellen”.

Door Bart Bakker

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!