Ik heb de eer om samen met de griffie van de gemeente Rijswijk op vrijdag 16 maart vanaf 19.30 uur hét lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen te organiseren. Het evenement wordt gehouden in het restaurant van tennispark Welgelegen aan de Laan te Blotinghe 1 in Rijswijk waar ruim honderd gasten het politieke strijdtoneel van de lijstrekkers kunnen bijwonen.

Het belooft een mooi politiek spektakel te worden vooruit. Zo vlak voor de verkiezingen van woensdag 21 maart krijgen alle lijsttrekkers ruim de gelegenheid om op een aantal thema’s te reageren. Een cameraploeg zal opnamens maken die kort na het debat worden gepublicieerd, zodat iedereen in Rijswijk op zijn gemak een mening kan bepalen voor de komende verkiezingen. Het doel van dit debat is om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. De gemeente hecht er grote waarde aan dat er sprake zal zijn van een grote opkomst.

Parkeigenaar Alex Luneman van tennispark Welgelegen vindt het uiteraard een uitdaging dat het lijsttrekkersdebat bij hen wordt gehouden en zal er voor zorgen dat het de gasten aan niets zal ontbreken. De fraaie accommodatie op Welgelegen is hier dan ook prima op berekend.

Het is mogelijk om het lijsttrekkersdebat bij te wonen. In verband met de organisatie dient men vooraf een mail te sturen naar [email protected],  waarna een plaats in de zaal wordt bevestigd en gereserveerd.

Bart Bakker is naast journalist ook regelmatig op bijeenkomsten gespreksleider en interviewer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!