Voor de elfde keer zal AV Sparta haar traditionele ‘Light in Night Kidsrun’  organiseren. Het is in Leidschendam-Voorburg dé hardloopwedstrijd voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die niet bang zijn in het donker. Houd vrijdagavond 15 december 19.00 maar vast vrij in je agenda. Dan kunnen sportieve en avontuurlijke scholieren weer meedoen met deze super gezellige hardloopwedstrijd in het donker, met parcours op en rondom de atletiekbaan van AV Sparta op Sportpark Westvliet.

Scholieren van groep 4, 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, kunnen gratis meedoen. Samen met je klasgenoten,  vriendjes en vriendinnetjes loop je in het donker een route van ongeveer 2,4 kilometer lang. Lichtjes zorgen voor een sfeervol geheel en je ouders, opa, oma, broer of zus komen natuurlijk mee om je onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk aan te moedigen! Het geheel wordt opgeluisterd door een hoop sportieve kerstmannen die je aanmoedigen en waar nodig helpen.

Na de wedstrijd ontvangen de kinderen een leuke verrassing en een speciale herinnering aan deze sportieve avond. Ouders mogen hun kind onderweg vergezellen maar krijgen bij de finish geen herinnering.

Inschrijven, prijzen en tijdsregistratie

Hoewel het een gezelligheidsloop is, wordt er door de echte hardlopers fanatiek strijd geleverd om een goede uitslag en tijd. Alleen de de eerste 3 meisjes en jongens ontvangen een prijs en allen van hen zullen de tijden worden geregistreerd. Vorig jaar won Carl Martens uit Zoetermeer bij de jongens en Dilza Nhur (Den Haag) bij de meisjes.

Voor-inschrijven kan via de website van  AV Sparta tot donderdag 14 december om 20.00 uur. Na- inschrijven kan op de avond zelf van 19.00 uur tot 19.30 uur.

Gratis training voorafgaand aan de loop
Op dinsdag 28 november en op woensdag 6 december 2017  is er op de atletiekbaan van Sparta op sportpark Westvliet van 17.00 tot 18.00 uur een gratis (atletiek)training voor alle kinderen die met deze loop mee willen doen.

Verantwoordelijkheid en kleding
De school, organisatie, gemeente of begeleiders zijn niet verantwoordelijk en de kinderen doen op eigen risico mee. Kinderen kunnen alleen meedoen indien één van de ouders/voogden hier schriftelijk akkoord voor heeft gegeven. Voor het lopen heb je  soepel zittende sportkleding en sportschoenen nodig  en het is  aan te bevelen om een warme trui of jas mee te nemen voor na afloop.

Programma

19.00 uur Afhalen startnummers bij de kantine van AV Sparta (Sportpark Westvliet, Groene Zoom)

19.00 uur Mogelijkheid tot na-inschrijven bij de kantine van AV Sparta (Sportpark Westvliet, Groene Zoom)

19.30 uur Gezamenlijke warming-up

19.40 uur Startschot

20.00 uur Prijsuitreiking

Een verslag van vorig jaar is te lezen op de website LeukeLoopjes

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!