Onze collega’s van Dagblad 070 hebben de nederlaag van ADO Den Haag treffend verwoord.  De grootste opwinding vanavond bij ADO Den Haag-Excelsior (1-2) ontstond, toen het bestuur van de thuisclub even niet meer wist of de saté uit eigen keuken nou van kip of varken is gemaakt. Bij ADO is het traditie dat de scheidsrechter na afloop van de voetbalwedstrijd een Indische maaltijd krijgt aangeboden, en aangezien de scheidsrechter van dienst deze keer Serdar Gözübüyük was – die graag volgens islamitische voorschriften eet – dreigde dat heel even fout te gaan. Uiteindelijk bleek de stadion-cateraar echter toch tijdig een kip te hebben verschalkt en kon iedereen alsnog rustig aan het avondmaal.

Dat werd vervolgens in stilte verorberd. De wedstrijd was namelijk erbarmelijk geweest. Van beide kanten overigens. En ook Gözübüyük had zijn aandeel. Hij had Edouard Duplan geen tweede gele kaart moeten geven, waardoor de Hagenaars driekwart van de wedstrijd met tien man moesten spelen. Niet dat ADO ook maar iets heeft aan Duplan. Al dit hele seizoen speelt hij als een natte krant. Zijn beste tijd ligt achter hem; zijn benen lijken definitief op slot te zitten. Niettemin kan het handig zijn een voetbalwedstrijd niet alleen met elf man te beginnen, maar ook te eindigen. Gisteren werd de elfde man door het wegsturen van Duplan gemist, waardoor de rest al snel op z’n tandvlees kwam te lopen. Verdedigend moesten er dan ook wel gaten gaan vallen. Hicham Faik maakte daar gebruik van, toen hij geheel vrij het winnende doelpunt kon maken. Jinty Caenepeel scoorde de ander van Excelsior.

Het goede nieuws voor ADO was dat Sheraldo Becker een doelpunt maakte. De snelste vleugelspits van Den Haag en omstreken is dit seizoen al een aantal keren in perfecte scoringspositie geweest, maar miste nogal eens. Vandaag stond zijn rechtervoet echter correct afgesteld en tikte hij de bal beheerst binnen. Punten heeft dat dus verder niet opgeleverd. Becker werd er wel man van de wedstrijd mee. Maar dat was toch ook een beetje uit armoe.

Absolute hoogtepunt van de avond was dan ook het feit dat wij oud-speler Aad Kila (FC Den Haag en FC Twente) aan tafel hadden. Maar daarover leest u binnenkort meer.

foto VD. De opkomst van beide elftallen in het altijd sfeerrijke Car Jeans stadion.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!