Voorburgs Dagblad analyseert iedere maand de lezersaantallen, de campagnes voor onze partners op social media en onderzoekt welke artikelen goed en of slecht worden gelezen. Opvallend is dat de lezersaantallen blijven stijgen bij Voorburgs Dagblad, waar gemiddeld meer dan 150.000 verschillende mensen maandelijks (unieke bezoekers) onze digitale krant lezen. Zij zorgen voor meer dan 300.000 pageviewers (klikken) op de artikelen.

,,Hier zijn we uiteraard bijzonder trots op”, reageert eindredacteur Bart Bakker. ,,Voorburgs Dagblad bestaat in deze vorm in januari twee jaar. Onze redactie maakt zeven dagen per week minimaal tien artikelen over Leidschendam-Voorburg, die ook op onze Facebookpagina worden geplaatst en via het twitteraccount worden verzonden. De volgers op onze Facebookpagina en bij ons twitteraccount zijn dan ook groeiende. Hetzelfde geldt voor de E-paper waar bijna 3.000 mensen hebben aangegeven iedere avond om de krant in hun e-mailbox te willen ontvangen. De App, die via Playstore is te downloaden en voor iedere mobiele telefoon is geschikt, is reeds zo’n 6.000 keer gedownload. Bij Voorburgs Dagblad is alles meetbaar. Dat is ook de kracht van Digitaal Dagblad BV waar in de regio Haaglanden ook het Rijswijks en Zoetermeers Dagblad onder vallen”.

,,Online zijn we inmiddels de grootste ‘speler’ in Leidschendam-Voorburg geworden als het gaat om het lokale nieuws en bereiken van de gemeenschap”, vervolgt Bakker. ,,We zijn van diverse evenementen de mediapartner. Daarbij hebben onze zakelijke partners voor volgend jaar allemaal weer verlengd. Ook zijn we maatschappelijk betrokken door met een aantal maatschappelijke organisaties samen te werken. Kortom, we diep geworteld in de stad, want zo mogelijk we Leidschendam-Voorburg met bijna 80.000 inwoners wel noemen”.

Stockfoto VD. Iedere maand worden de lezersaantallen bekeken en geanalyseerd.

Reageer op dit artikel