Twee nieuwe digitale flitspalen worden in de eerste week van februari door Justitie aangezet. Het gaat om de palen op de Voorburgse Laan van Nieuw Oosteinde en op Prins Bernhardlaan. Ze controleren niet alleen de snelheid, maar ook het rijden door rood licht. De verwachting is dat een hoop automobilisten hier te hard rijden, waardoor er veel bekeuringen in de bus gaan vallen.

Digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de oude, analoge flitspalen stonden.  Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag. De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het Openbaar Ministerie met als doel de komende jaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is volgens Justitie dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Veel automobilisten zullen echter veel sneller een bon krijgen.

foto Ap de Heus. De flitspalen gaan volgende week werken. De palen op de Parkweg hebben al veel inkomsten voor de overheid opgeleverd. Een bekeuring is al gauw negentig euro.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!