Annemarie van de bekende damesmodezaak ‘Annemarie Mode’ in de Herenstraat nr 81 Voorburg is druk bezig om haar bedrijf af te ronden. Doordat de Voorburgse er na 30 jaar mee gaat stoppen, wordt het fraaie pand te huur gezet. Het Huygenskwartier verliest hiermee een sympathieke en warme persoonlijkheid. Annemarie was met haar winkel dan ook jarenlang een trekpleister voor het winkelgebied.

,,Het fraai en pittoreske pand bevindt zich in een prima staat van onderhoud. Er hoeft weinig aan te worden veranderd’’, vertelt Annemarie. ,,Met pijn in m’n hart neem ik er afstand van, maar op een gegeven moment moet je in het leven een keuze maken. Dit geldt overigens niet alleen voor het pand, maar ook voor m’n hele kledingcollectie die flink is afgeprijsd. Er is zelfs sprake van 20 tot 50 procent korting. Half december komt er nog een speciale collectie binnen voor de Kerst, maar ook die zal enorm zijn afgeprijsd. Alles moet echt weg’’.

Annemarie voor haar collectie.

Vaste klanten

Er is veel variatie in de Kerstcollectie aanwezig. Het gaat dan om jurken, truien en ‘topjes’. Tevens herbergt de collectie sieraden, tassen en sjaals. ,,Ik hoop veel van mijn (vaste) klanten te begroeten’’, lacht Annemarie. ,,Ik wil hen graag persoonlijk bedanken voor jarenlange bezoek aan mijn zaak en de vriendschappelijke band die we zodoende hebben opgebouwd. Hopelijk gaan ze dan met een sterk afgeprijsd kledingstuk de deur uit’’

Merken

Ook kleding van het merk Stroke, dat afkomstig is uit Amsterdam en veel van haar vaste klanten aanspreekt, is nog in de collectie voorhanden. ,,Dit geldt ook voor het Italiaanse merk Cristina Gavioli en het Hollandse merk Rino en Pelle. Van het laatste merk heb ik nog veel jassen hangen’’. Ze pakt vervolgens een jas en vertelt er enthousiast over. Het mogelijk duidelijk zijn, Annemarie gaat haar modezaak enorm missen….

Foto’s en tekst Monique Brus.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!