Politie Leidschendam- Voorburg blijft waarschuwen voor fietsendiefstallen in de gemeente. Tevens hebben zij een preventieve actie op touw gezet. ,,Laat uw fiets gratis graveren op woensdag 13 december in Leidschendam-Voorburg”, aldus een politiewoordvoerder. ,,Het graveerteam van Centrum Fietsdiefstal staat samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg op diverse locaties”.

Het graveerteam is woensdag 13 te vinden op de volgende plekken:
-Koningin Julianaplein te Voorburg (pleintje voor McDonald’s), tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
-Winkelcentrum Prinsenhof (nabij Stomerij Van Kan) te Leidschendam, tussen 13.00 en 15.00 uur.

,,De preventie en opsporing van fietsendiefstal is voor de gemeente en politie een blijvend aandachtspunt. Eén van de preventieve maatregelen die u kunt nemen tegen fietsendiefstal is het (gratis) laten graveren van een uniek framenummer”, aldus de woordvoerder. ,,Het preventieteam registreert dan ook direct je fiets. Nieuwe fietsen worden automatisch voorzien van zo’n code. Oudere fietsen (en sommige goedkopere fietsen) hebben dit vaak niet”.

Wat zijn de voordelen van het graveren?

Het voordeel van het graveren en/of registreren van het unieke framenummer is dat de fiets minder aantrekkelijk wordt om te stelen. Als een gegraveerde fiets toch wordt gestolen en weer door de politie wordt teruggevonden, dan is de kans dat de fiets bij de rechtmatige eigenaar terugkomt groter. Het is voor de politie wel van belang dat er aangifte is gedaan van de fietsdiefstal.

Wat zijn de voorwaarden van het graveren?

Om jouw fiets te laten graveren moet je je kunnen legitimeren met een geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Het is ook belangrijk om aan te tonen dat je de eigenaar van de fiets bent. Dit kan met een aankoopbewijs of met de fietssleutel dat op het vaste slot van jouw fiets past. Let op: Aluminium frames kunnen niet worden gegraveerd.

Het graveerteam ziet u graag verschijnen op 13 december!

Reageer op dit artikel