Jarenlang reed ik over de fly-overs van het Prins Clausplein om richting mijn werk bij Stage Entertainment te gaan. Op zoek naar dat perfecte verhaal om met schaatsers en schaatssters uit de hele wereld, die net terug kwamen van WK’s, EK’s of zelfs Olympische Spelen, prachtige shows op het ijs te brengen voor Holiday on Ice.

En altijd als ik weer naar huis in het mooie Voorburg reed en de lichten boven het Cars Jeans Stadion zag branden, dacht ik: wat zou er gaande zijn? Nu, sinds 1 juli 2017, heb ik het kunstijs ingeruild voor het kunstgras van datzelfde Cars Jeans Stadion en heb ik mijn entree gemaakt in de wereld die `De Voetballerij’ heet.

Een verandering waar ik altijd van gedroomd heb. Nieuwsgierig naar alle ins en outs van de ploeg, de macht van de KNVB, de verhalen van de fans en natuurlijk het reilen en zeilen van een voetbalbedrijf.

Ik reis nu niet meer met onze blauwe trots de wereld over en verblijf niet meer in kleine hotelkamers in Hannover, Dijon of Sao Paolo. Tegenwoordig rijd ik met mijn nieuwe collega’s naar Zwolle en Venlo. Gracieuze schaatsers zijn nu stoere voetballers. ‘Show time’ is nu de tijd voor de aftrap. En het applaus aan het einde van een show is nu gejoel en gejuich bij een overwinning of verdriet en teleurstelling bij verlies. Overeenkomst: het publiek zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment.

Zo ook vorig weekend. Wat een heerlijk middagje ADO Den Haag is het geworden. Vaders met kinderen, de fanatieke supporters, alle sponsoren en business partners, iedereen stond als één groot publiek achter de ploeg en schreeuwden ze naar de 2-2 en een punt tegen de huidige landskampioen Feyenoord. Iets wat ook al was gelukt tegen de aartsrivaal uit Amsterdam! Ik beleefde de middag zoals dat eigenlijk iedere thuiswedstrijd zou moeten zijn. En waar de schaatssters hun triples makkelijker sprongen bij een uitverkochte zaal merk ik nu dat de voetballers ook een extra energie voelen als ze naar de overwinning worden geschreeuwd.

Zondag tegen Heracles zal de ploeg dat weer goed kunnen gebruiken. Om 12:30: lichten uit, show time! O nee,….aftrap!

Reageer op dit artikel