Burgemeester Hans van der Sluijs is vandaag in opspraak gekomen doordat hij, volgens het AD, veel te loslippig is geweest over de komst van 200 asielzoekers op het terrein van Schakenbosch. Eerder was zijn eigen VVD-fractie al verbaasd dat hij tijdens de commissievergadering een duidelijk standpunt had ingenomen voor de komst van asielzoekers, terwijl zijn eigen fractie duidelijk tegen is.  Juliette Bouw, fractievoorzitter van het CDA zegt in het AD vandaag  dat het ‘zeer onverstandig is om op zo’n gevoelig dossier’ in de fout te gaan met de communicatie. Ook noemt zij het in het AD voorbarig dat er nu al is gezegd dat de groei naar 400 asielzoekers definitief is. ,,In ons voorstel staat dat er door de raad eerst wordt getoetst of aan alle voorwaarden wordt voldaan, onder meer aan de veiligheid.”

De gebeurtenissen van de afgelopen dagen leren dat er door het College hoogst ongelukkig is gecommuniceerd.  Wethouder Floor Kist zou dinsdagavond pas tijdens de komende commissievergadering Algemene Zaken de raads-en commissieleden moeten inlichten over het nieuws van de COA dat zij accoord gaan met 200 asielzoekers. Hij kwam gistermiddag, mede na publikaties in onze krant, met een officiele verklaring op de gemeentelijke website.

,,Inwoners van de Veursestraatweg hebben niets officieels van de gemeente gehoord. Ik sprak er nog drie die vandaag nog niets officieels van de gemeente per post hadden ontvangen. We hebben het vrijdagmorgen vroeg allemaal in het Voorburgs Dagblad moeten lezen en vandaag in het AD. ’s Middags kwam wethouder Kist pas met een verklaring. Pijnlijk is dat de raadsleden pas dinsdag worden geinformeerd, ” reageert bewoner Rob de Groot. ,,Dit klopt voor geen kanten. Waar blijft de oppositie? Hebben we die eigenlijk wel in Leidschendam-Voorburg?.”

Coalitiepartij Gemeentebelangen heeft vanmiddag laten weten dat er zaken verkeerd zijn gegaan en dat de raad als eerste had moet worden geinformeerd. Van der Sluijs zal dinsdagavond uitleg moeten geven hoe dit allemaal zo heeft kunnen verlopen.

 

 

 

Reageer op dit artikel