Binnenkort vindt de lancering van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’ in de gemeente Leidschedam-Voorburg plaats. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers in de regio stimuleren om ook kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen voor de horeca beschikbaar.

De eerste 12 kraanwaterkaraffen worden door Wim Drossaert, directeur van Dunea, en burgemeester Klaas Tigelaar aangeboden aan Michiel en Ellen Tijssen-Kuijs van restaurant Le Barquichon in Voorburg. Op hun beurt gaan zij 12 gratis karaffen aanbieden aan een collega-horecaondernemer. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. En zo is de Kraanwaterkaraffen Estafette een feit.

Duinwater op tafel 

,,Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt”, zegt een woordvoerder. ,, We winnen en zuiveren het met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Kraanwater is lekker, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stelt Dunea gratis 12 karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater – nog leuker en eenvoudiger”.

Leidschendam-Voorburg is een van de 18 gemeenten in het leveringsgebied van Dunea. Het drinkwaterbedrijf levert elke dag goed en lekker drinkwater dat wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen aan 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Leidschendam-Voorburg is de derde gemeente die is aangehaakt bij Kraanwaterkaraffen Estafette. Alleen Den Haag en Leiden gingen hun voor. Andere gemeenten uit het leveringsgebied hebben ook aangegeven mee te willen doen aan de actie.

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Zie verder www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Stockfoto. Dunea is trots op het water dat uit de kraan komt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!