Ook Hart van Nederland van SBS6 besteedde gisteravond aandacht aan de inzamelactie voor Marvin Pieneman, die 70.000 euro nodig heeft voor de operatie van zijn leven in Mexico. Ook onze redactie steunt de actie: ‘Kom op met z’n allen, heel Leidschendam-Voorburg moet storten voor Marvin, die met de week slechter wordt als het gaat om zijn fysieke gesteldheid’. De teller staat op 32.000 euro. Nog 18.000 euro om de operatie door te laten gaan…..!!

SBS6 meldt op hun website het volgende. De 26-jarige Marvin Pieneman uit Leidschendam heeft de zenuwziekte Multiple sclerose (MS) Voetbal is zijn lust en zijn leven. Marvin speelt voetbal op hoog niveau als hij ontdekt dat er iets niet klopt. In 2014 hoort hij dat hij MS heeft. Marvin en z’n vriendin Lotte kopen een aangepaste woning en begin 2016 krijgen ze een kindje. Marvin heeft een progressieve vorm van MS – een goede behandeling zoals een stamceltransplantatie is alleen in het buitenland verkrijgbaar. En wel in Mexico.

De behandeling kost zo’n 70.000 euro en daarom start Marvin een crowdfundingsactie. Zijn vrienden organiseren ook allerlei acties om geld in te zamelen. Zaterdag staat volledig in het teken van Marvin. Dan hebben ze op de lokale voetbalvereniging een toernooi georganiseerd om geld in te zamelen.

Er is een strakke deadline: om in aanmerking te komen voor de behandeling in 2017, voor 27 december 2016 moet er 50.000 euro zijn overgemaakt. Op dit moment hebben ze 32.000 euro bij elkaar. Kijk hier  naar de uitzending

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden door de zenuwbanen.

De achtergronden op de website van SEV

Memorabele gebeurtenissen krijgen perspectief door historisch besef. Zo ook vandaag. Rond de invoering van de Euro verruilt Marvin Pieneman het groen-wit voor rood-wit. Een miniatuuruitgave van Haagse Harry. Borst vooruit, ellebogen naar buiten en een pracht matje. Zelfs in de (toen nog) D-jeugd was er in de persoonlijke duels maar één winnaar. Marvin doorliep de selectieteams en stapt samen met wat maten zes jaar geleden van rood-wit naar groen-wit. In zijn eerste jaar promoveert SEV naar de tweede klasse en wordt hij uitgeroepen tot speler van het jaar.

Het daaropvolgende seizoen gaat het minder, “mijn benen voelen als lood en ik mis kracht”, zo vertelt hij aan het eind van de competitie. Het lukt niet en hij gaat in het 4e bij wat vrienden spelen. Dat seizoen, nu ruim twee jaar geleden, volgt de keiharde diagnose: MS! Onderzoeken, medische mallemolen, twee jaar lang zoeken en proberen medici van alles.

Er is nog één kansrijk alternatief: stamceltransplantatie in Mexico. Kosten ca € 70.000. Zodra dat bekend wordt, staat het vierde elftal op. We moeten wat doen! Erwin de Ruijter en Arjan Brugman steken de koppen bijeen en snel voegen de selectiespelers Tim Orta en Jerry Speelberg zich bij de organisatoren. Zo ontpopt het plan voor de 17e december! Toernooi, pers, televisie, loterij, veiling, baromzet, saté, Glühwein, shirts en sweaters. Even regelen. Als een olievlek verspreidt de wens om mee te doen zich.

Zo staan om 13.00 uur bijna 500 supporters van Marvin voor het SEV-clubgebouw om hem bij te staan. SEV-voorzitter Rob de Ruijter kijkt toch wat geëmotioneerd toe: “geweldig mooi dat dit binnen de vereniging ontstaat”. Een understatement. Snel wordt ook duidelijk dat het spreekwoord,” beter een goede buur dan een verre vriend” echt opgeld doet. RKAVV heeft met veel teams ingeschreven en RKAVV-voorzitter Henri Steffens, nog uithijgend van zijn eerste wedstrijd, stelt: “op een dag als vandaag zie je dat we allemaal voor hetzelfde gaan, rood of groen maakt niet uit”.

Inmiddels beëindigt Hart van Nederland de opnames voor de uitzending van zaterdagavond. Verkoopt Fred Zonneveld de wekenlang opgespaarde kaartjes van de fietsenstalling als loterijtickets (opbrengst € 1550), rent Ton Speelberg de benen onder de kont uit, staat de barbezetting een topprestatie te leveren, verkopen Paul en Cindy de Witt ladingen lekkere hapjes, Moet Jolanda van Steenis met regelmaat de Glühwein aanvullen, verkoopt Wesley Balnikker zijn shirts en sweaters (opbrengst € 4000), haalt de in uniform gestoken marinier Van Rijsbergen € 1600 op in de Van Ghentkazerne, slepen de jongens van het 4e weer een vrachtwagen kratjes naar binnen, draait DJ Jan inmiddels zijn klassieker – Seks met die Kale – en kom je ogen en oren te kort. Marvin, bijgestaan door Lotte maar ook moeder, zus Mariska en broer Erwin, weet niet wat hem overkomt. Ontroerd hangt hij dan bij Tim dan bij Erwin om z’n nek. Na een lucratieve maaltijd van pizza’s en chinees start de veiling. Oh ja, de finale van het toernooi is ook gespeeld. Uitslag? Geen idee! Niet belangrijk.

De veiling loopt als een trein, de verrassingen zijn niet van de lucht. Aan het eind van de avond zijn de rekenmeesters nog niet klaar met tellen. Wel kan Marvin een cheque worden overhandigd van €25.000!!!!!! Wat een geweldige dag. Of zoals Marvin zelf aangeeft, Mexico komt nu heel dichtbij. Snel afronden en dan naar de buren. Op Sportpark de Kastelenring hebben de rood-witte zondagvoetballers ook nog wat in petto.

Klik hier voor een aantal foto’s van deze geweldige dag!

Bron website van SEV.