‘Vrede heeft de toekomst’ is dit jaar het thema van de Lions Vredesposterwedstrijd. Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne organiseren de Vredesposterwedstrijd 2017 samen met de Basisscholen De Vijverhof, De Driemaster, Nieuw Vreugd en Rust, Professor Casimir en De Lusthofschool. Leerlingen van de groepen zeven en acht van deze scholen doen eraan mee.

In september, met van 16 tot en met 24 september de Vredesweek, begon de Vredesposterwedstrijd. Er werd in de klassen uitgebreid gesproken over het belang van Vrede. De circa 300 leerlingen hebben in de tekenlessen hard gewerkt om een mooie poster te maken. De jurering volgde in de week van  9 tot 13 oktober.

De winnende posters zijn inmiddels verzameld en zijn vanaf vandaag, maandag 16 oktober, te bezichtigen in de Bibliotheek aan de Vliet, Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. Bij deze expositie staat een robuuste stembus, met daarbij een stapel stemformulieren. Op de stemformulieren kunnen de bezoekers van de bibliotheek een keuze maken en stemmen op hun favoriete poster. Dit kan tot 31 oktober a.s.

,,Dus kom naar de bibliotheek, bekijk de posters en stem op je favoriete Vredesposter”,aldus de organisatie.

De spannende finale in de bibliotheek is op woensdagmiddag 1 november om 13.30 uur. Alle stemmen zijn dan geteld en de Vredesposter met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Daarnaast jureert een onafhankelijke jury alle posters. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het uitbeelden van het thema, de artistieke presentatie en originaliteit. Deze winnaar ontvangt de Vakjuryprijs. Beide prijzen zullen worden uitgereikt door de wethouder onderwijs, Lia de Ridder.

Winner of the World

Beide posters dingen vervolgens mee naar de Nederlandse hoofdprijs. Op de Lions-VN dag in Den Haag in maart 2018 wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. De winnende poster wordt naar Amerika gestuurd. Uit de winnende posters vanuit de hele wereld worden daar de beste gekozen. De uiteindelijke winnaar van deze internationale finale mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt feestelijk onthaald met onder meer een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000,00.

foto PR

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!